18 Ağustos 2016 Perşembe

Sivilce İzlerinden Kurtulmanın Yolları


Yaygın cilt problemlerinden biri olan sivilceler, kadınların cilt güzelliğini tehdit eden unsurlardandır. Sivilceleri kopararak veya sıkarak bu sorunu çözmeye çalışanlar aslında sivilcelerin daha çok artmasına ve iz kalmasına yol açmaktadır. Sivilceler geçse de ardında bıraktığı izler durumu daha can sıkıcı bir hale sokar. Peki bu sivilce izlerine nasıl çözüm getirebiliriz? Birçok kadının ortak derdi olan sivilce izlerinden kurtulma yollarını sizin için bir araya getirdik.

Sivilce izlerinden kurtulmak istiyorsak öncelikle sivilce oluşumunu önlemeye çalışmalıyız. Cildinizdeki fazla yağın dışarı atıldığının göstergesi olan sivilceler, hormonal düzensizlikler ve yeme alışkanlıklarına bağlı olarak artabilir. Bu nedenle yapacağınız ilk iş sağlıklı beslenmek olmalı. Alınan her besinin insan vücuduna bir etkisi olduğu düşünüldüğünde, cildi besleyen ve koruyan besinleri tüketmek sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olacaktır. Bol bol su içmek ve meyve yemek sivilce izlerine oldukça iyi gelir. Düzenleyici ve temizleyici özelliğe sahip limon ve sirke suyu da bir o kadar etkili.

Diğer bir konu ise temizlik. Sivilcenizin çıktığını fark ettiğiniz anda cildinizi iyice temizleyin. Sivilceler cildinizin temizliğini aksattığınız zamanlarda da oluşabilir. Bu nedenle cilt temizliğini düzenli olarak yapmanızı öneririz. Gündüz ve gece olmak üzere cilt tipinize uygun temizleme ürünleri ile cildinizi arındırmayı ihmal etmeyin.

Sivilceniz ağrılı ve iltihaplı dönemi atlattığı sürece iz kalmadan iyileşebilir. Eğer sivilceniz iz haline dönüşüyorsa güneşten koruyup korumadığınıza emin olmalısınız. Uzmanlara göre güneşin zararlı ışınlarından etkilenen sivilceler leke ve iz halini alabiliyor. Bu nedenle kış aylarında bile güneş kremi kullanarak sivilce lekelerine karşı önlem almalısınız.

Sivilce izlerinden doğal yolla kurtulmak mümkün. Bu konuda marul en büyük yardımcınız oluveriyor. 3 bardak suya marul doğrayıp kaynatın. Ardından sabah akşam cildinizi bu su ile temizleyin. Gördüğünüz değişime şaşıracaksınız.

Cildinizi elma sirkesi ile de temizleyebilirsiniz. Elma sirkesi sivilcelerin iyileşmesini sağlarken mevcut lekelerin geçmesine de katkıda bulunacaktır.

Sivilceniz geçtiği halde izi kalmışsa o bölgeye peeling uygulayabilirsiniz. Doğal peelingten yanaysanız deniz tuzu harika bir seçim olabilir. Peeling işlemi derinizin yenilenmesini sağlayacağından izlerin geçmesine yardımcı olacaktır.

Suna Dumankaya’nın sivilce izleri için önerdiği birkaç maske tarifi de şöyle;

Cildinizdeki sivilce izlerinin giderilmesi için sarımsaktan faydalanabilirsiniz. Sarımsağı soyup sivilcenin üzerine koyun. Bir müddet bekledikten sonra cildinizi yıkayın. Bu işlemi 2 günde 1 uygulamanız önerilir.

1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp cildinize sürün ve bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın.

Aspirin tozu, limon suyu ve beyaz kili karıştırıp maske haline getirin. Bu karışımı cildinize uygulayıp 20 dakika kadar bekleyin. Ardından durulayın.

Sivilce lekelerine elveda, daha güzel ve kusursuz bir cilde merhaba demek için bu etkili yöntemleri aklınızın bir köşesinde bulundurun. Hatta onunla yetinmeyip bir an önce uygulamaya başlayın.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder