29 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaşlara Güzel Bir Görünüm Kazandırmanın 5 Yolu



Kaşlar için yüzümüzün en önemli bölgelerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Her türlü yüz ifademizi gösteren kaşlar, yüzümüze bambaşka bir estetik değer katıyor. Gözlerle oluşturduğu bütünlük ile ufak ama oldukça etkili olan kaşlar, sizi canlı, enerjik ve mutlu gösterebilirken, sinirli, suratsız ve mutsuz da gösterebiliyor. Bu durum tamamen kaşlarınızın şekline bağlı. Kaşları güzel bir şekle sokmak zor olduğu gibi, ufak hatalarla bu görünümü kaybetmek mümkün.

Bu nedenle kaşlarınıza güzel bir görünüm kazandırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmeli, sonrasında ise bu görünümü korumalısınız.

İşte kaşlara daha güzel bir görünüm kazandırmanın 5 yolu:


  • Çok sık kaş almak doğru bir uygulama değildir. Kaşların çevresinde çıkan ufak tüyler sizi rahatsız edebilir. Çıkan ufak tüyleri toparlayayım derken elinize her gün aldığınız cımbız ile kaşlarınızın şeklini bozmanız an meselesi. Bununla birlikte kaşlara her gün cımbız değdirmek kaşları küstürebilir. Aynı zamanda kaşlarınızda çıkan ufak tüyler, kaşlarınızın asıl şekliyle ilgili size fikir verecektir. Bu nedenle kaşlarınızı belirli aralıklarla, işinde profesyonel olan bir uzmana aldırmanızı tavsiye ederiz.
  • Bazı kaşların boyu kısadır. Bunu bazı makyaj hileleriyle, kaş kalemleri veya kaş farları ile düzeltmek mümkündür. Ancak kaşları uzun göstereceğim diye aşağı doğru bir kavis vermeniz göz kapaklarınızın düşük görünmesine ve yüz ifadenizin yaşlanmasına neden olacaktır. En doğru kaş boyu gözleriniz ile biten kaşlardır. O nedenle daha fazla uzatmayın.
  • Kaşlar ve saçlar bir uyum içerisinde olmalıdır. Bu önemli bir kuraldır. Kaşlarınız saçlarınızdan iki ton daha açık olmalıdır. Eğer kaşlarınızda seyrek bölgeler varsa, uygun renkte bir kaş kalemi ile mutlaka boyayın ve düz bir görünüm kazandırın. Kuaförlerinizin saç boyası ile kaşlarınızı boyamasına asla müsaade etmeyin.
  • Kaş alma işleminde iki adım vardır, cımbızla tek tek almanın yanı sıra makasla yapılan kesme işlemi de önemli. Makası kullanırken ölçülü olmak gerekli. Bir anda üç beş tüyü birden kesmek yerine bu konuda daha cimri davranın.
  • Kaşlarınızın da bakıma ihtiyacı vardır. Badem yağı, sarımsak yağı ve hint yağından oluşan bir karışım ile daha sağlıklı kaşlara kavuşabilirsiniz.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder