15 Ağustos 2016 Pazartesi

30’lu Yaşlarda Cilt Bakımı


Cildimize bakmak her yaşta önemli ancak vücudun değişim gösterdiği 30’lu yaşlarda cilt bakımı daha da bir önem kazanıyor. 20’li yaşlarda hormonal sebeplerden ötürü yağlanan cildimiz, 30’lu yaşlarda kuruma problemiyle karşılaşır. Kuruyan ciltlere gerekli bakım yapılmadığında ise kırışıklık ve sarkmalar ortaya çıkar. Bu nedenle bu yaşlarda cildin nem ihtiyacının karşılanması çok önemli.

30’lu yaşlara kadar hücre yenilenmesi aktif bir şekilde devam ederken, 30 ve üzeri yaşlarda bu durum değişerek daha yavaşlar ve cildin formunu kaybetmesi kolaylaşır. Sağlıklı bir cilt için beslenme, uyku düzenine dikkat etmek ve bol bol su içerek cildin nem kazanması sağlanmalıdır. Sigara, aşırı alkol ve kafein tüketimi cildi olumsuz yönde etkileyeceği gibi erken yaşlanmanıza yol açacaktır.

30’lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı?

• Cildinizi nemlendirmeye özen gösterin. Kurumaya başlayan cildinize düzenli olarak nem takviyesi yapın. Özellikle yaşlanmayı önleyen ve antioksidan özelliğine sahip cilt bakım ürünlerini kullanın.
• Bunun yanı sıra hücre yenileyen, cildi canlandıran serumlar uygulayın. Cildinizin ihtiyacına uygun düzenli bir bakım ritüeli oluşturun. Nemlendirici ve canlandırıcı maskelerle cildinizi genç tutun.
• Erken yaşlarda girdiğiniz solaryum ve fazla maruz kaldığınız güneş 30’lu yaşlarda cilt lekelerinin öne çıkmasına sebep olacaktır. Bu nedenle erken yaşlarda güneş koruyucu krem kullanmanızda fayda var.
• Belirgin lekeleriniz varsa onları meyve asidi içeren bakım ürünleri ve profesyonel peeling uygulamalarıyla giderebilirsiniz.
• Cildinizin sağlıklı ve genç görünmesi için antioksidan bakımından zengin olan yeşil çay için.

30’lu yaşlarda sağlıklı, canlı ve genç bir cilde sahip olmak için yaptığınız bakımlar kadar beslenmenize de dikkat etmeniz gerekli. Bol bol su içerek cildinize nem kazandırın ve cildinize düzenli bakım yaparak dış etkenlere karşı koruyun.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder