5 Ağustos 2016 Cuma

Bigudi Sarmanın Püf Noktası


Bigudilerle saçınızı kıvırcık ya da dalgalı yapabilirsiniz. Özellikle saçları düz olan kadınlar tarafından sıklıkla kullanılırlar Üstelik kullanımı çok basit olan bigudiler sayesinde elektrikli aletlerin yaratabileceği kötü etkilerden de korunmuş olursunuz. Çok fazla emek sarfetmeden kullanılabilen bigudiler sayesinde istediğiniz her an saçınıza bambaşka şekiller verebilir ve istediğiniz her yere gidebilirsiniz.

Bigudi Nasıl Kullanılır

Bigudi nasıl kullanılır diye düşünmeden önce, bigudinin genişliği belirlenmelidir. Çünkü genişlik saçınızdaki dalganın nasıl olacağını belirleyecektir. Saçınızı alırken saçınızın eni bigudiden daha geniş olursa dalgalar net çıkmaz. Enine aynı boyda, boyuna sağdan ve soldan yarım santim daha kısa saç almak gerekir.

Saç ilk önce taranır ve saç uçları öyle çok sıkılmaz, birleştirilir. Bir elinizde uçları iyice düzelttikten sonra yavaşça bigudiye sarılır. İsterseniz bir tarak yardımıyla uçlarını içe alabilirsiniz. Bigudiyi yerleştirdiğinizde dip kısma iki tarafa da birer pens koyarak saçın açılmasını önleyebilirsiniz.

Buradaki püf nokta ise bigudinin tutuculuğunu artırmak için saçın nemli ya da kremli olmasıdır. Eğer saçınız düzse dalgayı daha da belirtili yapabilmek için daha ince bigudi kullanmalısınız ve daha ince sarmalısınız. Sosis bigudi için saçı bigudiye sardıktan sonra iki ucundan tutup sıkıca bağlayabilirsiniz.
Bigudi Çeşitleri

Sosis bigudi : Bigudiler çeşit çeşittir ve bu çeşitlilik sizin farklı modeller, farklı genişlikte dalgalar yaratmanızı sağlar. Örneğin sosis bigudi kullanmak dalgalarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Özellikle sarmadan önce krem, köpük ya da jöle sürerseniz dalgalarınız daha net ve daha uzun süre düzleşmeden durur.


Saçınızı bigudiye sardıktan sonra önemli olan kısım bigudinin açılma süresidir. Bu süre saçınızdaki dalganın türünü belirleyen önemli bir andır. Örneğin öyle keskin ve büyük dagalar istemiyorsanız saçınızdaki bigudiyi 10-15 dakika sonra açmanız yeterli. Böylelikle hafif dalgalara kavuşmuş olursunuz. Aynı şekilde eğer kıvırcık istiyorsanız daha fazla süre bekletmelisiniz.

Saçınızdaki dalgaların daha kalın olmasını istiyorsanız bigudilerinizi ona göre almakta fayda var. Keza aynı şekilde ısıtmalı bigudiler de kullanılabilir. Isıtmalı bigudi kaynamış suda bekletilerek kullanılan bir çeşittir. Bigudiyi 5 dakika beklettikten sınra saçınıza sarın ve 15 dakika bekleyin. Sararken saçınız nemli olursa daha etkili olabilir.Açmadan önce fön makinesiyle kurutup açtıktan sonra köpük veya sprey sıkarsanız daha kalıcı olabilir.

Sünger bigudi de başka bir çeşittir. Saçınızı istediğiniz kalınlıkta elinize alarak sünger bigudiye sarın. Bir süre, belki 20 dakika bekledikten sonra saçınızı açın. Yine krem ya da sprey benzeri şeyler sürerek saçın daha uzun süre dalgalı olmasını sağlayabilirsiniz.


Bigudi dışında saçınıza dalgalı, kıvırcık bir model vermek istiyorsanız bir başka kolay yöntem de kağıt uygulamasıdır. Kağıt parçalarını uzunlamasına kestikten sonra saçınızı burun. Sonra tutam saç alıp (kalın istiyorsanız saçı biraz daha fazla alın)saçı kağıda dolayın.Kağıdın iki ucunu birleştirip sıkıca bağlayın.Bir süre bekledikten sonra açın. Bu yöntem biraz daha hafif dalgalar yaratır. 

kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder