3 Ağustos 2016 Çarşamba

Cookoo Watch Akıllı Kol Saati Tasarımı

Akıllı telefonlara bağlanabilen saatler giderek daha popüler bir hâle gelmeye başlıyor. Cookoo Watch da bu eğilimin başlangıcında yer alan cihazlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor

Cookoo Watch akıllı kol saati, 2012 yılında bir Kickstarterprojesi olarak karşımıza çıkmıştı. Akıllı saatlerin yavaş yavaş hayatımıza girmesi ile birlikte Apple gibi büyük firmalar da bu teknolojiyi kullanıcılarına sunmak için çalışmalara başladı.

2013 Ces fuarında tanıtımı yapılan Cookoo Watch akıllı kol saati, sahip olduğu akılcı özellikler nedeni ile fuarda büyük ilgi gördü. İos mobil cihazlarla uyumlu olarak çalışan Cookoo Watch akıllı kol saatinin tasarımı da oldukça kibar ve zarif.

Piyasada bulunan akıllı saatler içinde fark yaratan Cookoo Watch akıllı kol saatinin en önemli özellikleri ise şunlar;

Piyasadaki akıllı saatlerin aksine şarj sorununu tamamen ortadan kaldıran Cookoo Watch akıllı kol saatinde 2 adet değiştirilebilir pil bulunmakta. Pillerden birisi analog saat kadranı faaliyetleri için gereken enerjiyi sağlarken diğeri ise sizlere çeşitli bildirimleri ileten elektronik ekran için gereken enerjiyi sağlamakta. Bu piller sayesinde diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi saatinizi her gün şarj etme zorunluluğu ortadan kaldırılmış.

Su geçirmez ve çizilmez cam özellikleri ise Cookoo Watch akıllı kol saati tasarımının diğer önemli özellikleri arasında.

Cookoo Watch Bluetooth 4.0 özelliği sayesinde iPhone 4s ve daha üst modellerde, iPad mini veya iPod Touchgibi 3. ve 4. nesil tüm cihazlarla, birlikte kullanılabilmektedir.

Pebble, I’m Watch ve Sony SmartWatch gibi kare tasarıma sahip diğer kol saatlerinin aksine Cookoo Watchyuvarlak olarak dizayn edilmiştir. 1,5 cm.’lik kalınlık ve 4,45 cm.’lik çember çapına sahip olan saatin ağırlıysa 76 gr. Siyah, yeşil, mavi, beyaz gibi pek çok renk yelpazesi bulunan akıllı kol saatinin en önemli özelliklerinden biriise elektronik ekrandan size Facebook, Twitter gibi sosyal ağların bildirimlerini gösterebilmesi.

Saatin her iki yanına yerleştirilmiş toplam dört adet düğme bulunmaktadır. Sol kenarda yukarıdan aşağı doğru Light (Aydınlatma) ve Connect (Bağlan) tuşları, sağda ise yukarıdan aşağı doğru, mavi renkli Mode ve siyah renkli Command tuşları bulunuyor. Ayrıca sağdaki bu iki tuşun ortasında analog saat ayarını yapabilmeyi sağlayan bir kadran yer alıyor.

Özelleştirilebilir Command tuşu ile Facebook hesabınıza giriş yapar o an bulunduğunuz noktayı tek tuş hareketi ile duvarınızda bildirebilir veya harita üzerinde bulunduğunuz noktayı işaretleyebilirsiniz. Elektronik ekrandan, telefonunuzu cebinizden çıkartmadan gelen ve giden aramaları, cevapsız çağrıları, mesajlarınızı, e postalarınızı, takvim uygulamalarınızı ve cep telefonu şarj seviyenizi uyarı olarak görebilirsiniz.

Sosyal ağ imlemeleri dışında Cookoo Watch akıllı kol saatinizi bir uzaktan kumanda gibi de kullanabilmeniz mümkün. Cep telefonunuzdan dinlediğiniz müzikleri durdur,başlat, ileri, geri gibi temel komutlarla kontrol edebilir, kendi fotoğrafınızı çekmek için ikinci bir kişiye ihtiyaç duymadan, telefonunuzdaki kamerayı tetiklemek için ( fotoğraf çekmek için ) Cookoo Watch akıllı kol saatini kullanabilirsiniz.

Akıllı saatin uygulamaları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Cep telefonunuzu kaybettiğinizde, cep telefonunuza yolladığı sinyallerle telefonunuzun ses çıkartmasını sağlayıp onu kolayca bulmanıza yardımcı olmasının yanı sıra saatiniz ile cep telefonu arasındaki mesafe arttığında yani telefonunuzu bir yerde unuttuğunuzda Cookoo Watch sizi sesli ve titreşimli olarak uyarıyor.

İster kendi orijinal kayışları ile ister 22 mm. ebatında başka saat kordonları ile değiştirilebilir olması da kullanıcılara özelleştirilebilir bir akıllı saat kullanma imkanı sunuyor.

Akıllı telefonunu sürekli yanında tutamayan, bu nedenle gelen çağrıları sürekli kaçıranlar için Cookoo Watch akıllı kol saati düşünülebilecek bir ürün olabilir.







kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder