1 Eylül 2016 Perşembe

Evde Tırnak Bakımı İçin 3 Öneri


Ayaklarınızın ve elinizin güzel görünmesini istiyorsanız, tırnak bakımını ihmal etmemelisiniz. Bunun için sürekli kuaföre gitmenize gerek yok, evde yapabileceğiniz birkaç temel uygulama bulunuyor. Bu basit ve pratik yöntemlerle el ve ayak tırnaklarınızın daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlamanız mümkün. Evinizde kendi malzemelerinizi kullanacağınız için tırnak bakımını evde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Pedikür ve manikür yapın: El ve ayak bakımına özen gösterdiğinizde tırnaklarınız zamanla daha güzel bir görünüme kavuşur. Bunun için manikür ve pedikürü düzenli olarak yapmaya çalışın. Evde manikür ve pedikür yapmanın birinci kuralı; el ve ayaklarınız için sabunlu ılık su hazırlamaktır. Öncelikle ayaklarınızı yapmanız daha doğru olur. Ayaklarınızı bu suda bekletip nemini aldıktan sonra törpü ile ayak derinizdeki ölü hücreleri alın. Tırnak makası ve pens yardımıyla derilerinizi dikkatlice kesip tırnaklarınızı törpüleyin. Daha sonra özel olarak üretilmiş peeling içerikli bakım jeliyle iyice ovalayıp yıkayın. Daha sonra tırnak güçlendirici jel ya da cila kullanarak bakımınızı tamamlayın ve ojenizi sürün. Aynı işlem sırasını ellerinize uygulayarak manikür ve pedikür işlemini tamamlayın.


Canlandırıcı ve besleyici bakım yapın: Kurumuş, çatlamış ve şişmiş ayaklarınızın nemlenmesi ve canlanması için besleyici kremler kullanın. Ellerinize de nem verecek kremleri düzeli olarak kullanmanızda fayda var. Bunlar yerine papatya ve limon kabuğu ile özel besleyici bir su da hazırlayabilirsiniz. Bu su daha bakımlı tırnaklara sahip olmanız için derinizin canlanmasına olanak sağlayacaktır.


Oje sürme işlemini doğru yapın: Pek çok bayan ojesini kendi sürerken hatalar yapabilmekte ve sürmesi gerekenden daha dış çembere sürerek daha kötü bir görünüm oluşmasına neden olabilmektedir. Aynı şekilde ojenin zarar vermesini önleyen ürünler kullanılması ojenin güzel görünmesini engelleyebilir. Oje sürmeden evvel koruyucu bir baz kullanabilirsiniz. Bu bazı sürdükten sonra 5 dakika bekleyip arkasından ojenizin tek katını sürün. Daha sonra ikinci katını sürüp 5 dakika bekleyin. Ojenizin daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız, son katı sürdükten sonra 30 dakika bekleyip tamamen kurumasını sağlamalısınız.


kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder