23 Eylül 2016 Cuma

Dekorasyonda Siyah Rüzgârı

Siyah iç dekorasyonda sık tercih edilen bir renk olmamasına karşın, doğru kullanıldığı takdirde çok iyi sonuçlar ortaya koyabildiği de bir gerçek.


Ülkemizde koyu renkler genellikle kaçınılması gereken renkler olarak algılanır. Ne duvarlarda, ne mobilyalarda ve hatta halılarda bile koyu kahverengi, bordo, siyah gibi renkler çok tercih edilmez.

Oysa tasarımda hiçbir sınır yoktur. Biçimlerde, formlarda, yüzeylerde sınır olmadığı gibi renklerde de sınırlar olmamalıdır. Gün ışığından yeterince yararlanabilen ve doğru bir şekilde gece aydınlatması yapılmış her türlü mekânda pekâlâ her türlü koyu rengi ve elbette siyahı da kullanmak mümkündür. Üstelik iyi tasarlanmış birDekorasyonda siyah renkle elde edebileceğiniz asil ve şık görüntüyü başka bir renkle kolay kolay elde edemezsiniz.

Bu yazımızda sizler için siyahın çeşitli oda ve mobilyalardaki farklı kullanımı üzerine esinleyici bir derleme yapmaya çalıştık. Bu derlemede sizlere de ilham verecek bir şeyler mutlaka bulacaksınız.

Siyahın sade şıklığı

Gün ışığından fazlasıyla yararlanma imkanına sahip olan bu son derece geniş salonda, oturma grubu ve yemek masasının sandalyelerinde siyah renk tercih edildiğini görüyoruz. Gri tondaki bir zemin ve beyaz duvarların eşlik ettiği bu siyah mobilyalar sade, şık ama bir o kadar da kusursuz bir görüntü ortaya koyuyor. Üstelik gelip geçici renk trendlerinden de etkilenmeyen bu siyah tercihi, kullanıcıları keyif almaya devam ettiği sürece uzun yıllar eskimeyecek.


Mutfak dolaplarında siyah kullanımı

Maalesef mutfaklar da siyahla çok fazla karşılaştığımız yerler değil. Zaman zaman siyahın beyazla ya da başka bir renkle birlikte kullanıldığını görsek de, buradaki gibi net ve koyu bir siyah kullanımı oldukça nadir bir dekorasyon tercihi. Oysa bu tek koyu renk tercihinin nasıl da akıcı bir estetik yarattığı ilk bakışta fark ediliyor. Öyleyse geriye tek bir soru kalıyor: Neden olmasın?


Cesur ve modern 

Stüdyo tipi modern bir rezidansın salonundan alınmış bu karede mekânın irili ufaklı pek çok mobilya ve aksesuarında siyah tercih edildiğini görüyoruz. Toplamda araya gri ve beyaz gibi başka renkler karışmış olsa da bunlar siyahı daha fazla göstermek dışında fazlaca dikkat çekmiyorlar. Sonuçta ise oldukça modern ve cesur bir tarzın yansıması bu şık rezidansa hakim oluyor.


Ofiste siyah

Son yıllarda yeni nesil ofislerde genellikle çok renkli ve canlı bir dekorasyon kullanıldığına şahit oluyoruz. Özellikle ajanslar, yayıncılık büroları, yazılım firmaları gibi yaratıcılık ve yeni fikirler odaklı işletmelerde bu türden rengarenk tasarımlar daha pozitif bir ortam yaratmak amacıyla kullanılıyor. Öte yandan çok renkli veya yalnızca canlı renkler kullanılarak tasarlanmış iş yeri dekorasyonlarının her türden iş koluna hitap etmediği de aşikâr. Bazı ofislerde her şeyden önce ciddiyete ve saygınlığa ihtiyaç vardır. Özellikle son kullanıcıya değil de yine başka işletmelere hizmet veren şirketler, bu tip bir saygınlığa ve itibarlı bir ofise ihtiyaç duyarlar. Böylesi durumlarda siyah ağırlıklı bir ofis dekorasyonunun ne kadar iyi bir sonuç verdiğini uzun uzun anlatmamıza gerek yok, bu fotoğraf yeterince iyi ifade ediyor aslında.

Endüstriyel esintiler

Siyahın yoğun bir şekilde kullanıldığı bu mutfakta gerek mutfak ekipmanlarından gerekse de mutfağın genel tarzından ötürü kuvvetli bir endüstriyel tarzın esintisi hakim. Endüstriyel tarzdaki mutfaklarda metalik unsurlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Metal renginin siyahla uyumu ise herkesçe bilinen bir gerçek. Bu uyumu burada da kolaylıkla görebiliyoruz: Güçlü, karakterli ve iddialı bir mutfak.


kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder