26 Eylül 2016 Pazartesi

Cilt Sarkmasını Engelleyen Yiyecekler

Fazla kilolardan kurtulsanız bile esneyip gevşeyen vücut nedeni ile cilt sarkmaları ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Cilt sarkmasının oluşmasını ise cildinizi içeriden besleyerek önleyebilirsiniz. Bunun için faydası olacak birkaç besin ile ilerleyen yaşlara rağmen cilt sarkmalarının önüne geçmek mümkün.

Yaban Mersini Tüketin

Cilt sarkmasını önlemek için yaban mersininin içerisindeki antioksidan maddelerden faydalanmak oldukça iyi bir seçenek. Yaban mersinini özellikle taze olarak tüketmek cildin elastikiyetinin artmasına ve yaşlanma gibi belirtilerin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır.


Her Derde Deva Isırgan otu

Cilt sarkmalarına ne iyi gelir, diyorsanız ısırgan otunu denemelisiniz. Yapısındaki bileşenler sayesinde taze olarak yemeğini yediğinizde birçok yaşlanma belirtisinin önüne geçebilirsiniz. Isırgan otu çayı ise sıkılaşma için faydalı bir formüldür.


Sağlıklı Bir Cilt İçin Portakal

Vitamin ve minerallerden tam olarak faydalanmak cilt sarkmasını önlemek için en öncelikli koşuldur. C vitamini deposu portakalı tüketerek cildinizi güzelleştirebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.


Elmayı Es Geçmeyin

Elmayı yalnızca tüketmek değil cilt maskesi olarak doğrudan cilde uygulamak da kısa sürede cilt sarkmaları üzerinde fayda sağlayacaktır. Cilt sarkmalarına ne iyi gelirsorusunun en lezzetli yanıtı şüphe yok ki elmadır.

Cilt Dostu Limon

Limon suyu sivilce ve aknelerden kurtulmanın yanı sıra cildi temizler. Ayrıca kırışıklık ve sarkmalar üzerine uygulandığında cildin gerilmesine ve daha genç görünmesine yardımcı olur.


Muz İle Cildinizi Güzelleştirin


Lifli yapısı ve içerdiği potasyum nedeni ile muz da cilt sarkmasını önlemek için kullanılacak faydalı bir besindir. Muz püresi ve bal ile yapacağınız cilt maskesi ile gergin ve nemlenmiş bir yüze sahip olabilirsiniz.


Yoğurt Ve Şeftali İle Canlanın

Bir kaşık yoğurt ile bir şeftaliyi ezicide iyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Cildinizin kendine geldiğini ve gerginleştiğini fark edeceksiniz.


Adaçayı Kan Dolaşımını Hızlandırır

Her gün bir fincan adaçayı ile cildinizi güzelleştirip gerginleştirebilirsiniz.


Taze Naneyi Bol Tüketin

İçindeki vitaminler sayesinde hem bünyenize hem cildinize çok iyi gelecek taze naneyi mutfağınızdan eksik etmeyin.


Lavanta İle Güzelleşin

Lavanta cilt için biçilmiş kaftan gibidir. Maskelerinizde lavanta çiçeğine yer verebileceğiniz gibi lavanta yağı ile de cildinizin sıkılaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


kaynak:http://www.kadinlarduysun.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder