4 Eylül 2016 Pazar

Vücut Tipine Göre Giyin!


Giyinmek hele de kendimize yakıştırma isteği hepimiz için bir tutku. Moda dergilerinde, takip ettiğimiz sevdiğimiz ünlülerdeki kombinleri kendimize de uyarlamak ve en az onlar kadar hoş görünmek istiyoruz. Ancak unutmamamız gereken şey, hepimizin farklı ten renkleri ve vücut özellikleri olduğudur. Vücudumuzu tanır ve ona uygun giyinirsek hem kendimize özgü bir stil oluşturmuş oluruz hem de trendlerin kurbanı olmuş gibi görünmeyiz.

Öncelikle vücut tiplerini tanıyalım.


Armut Vücut:

Bu vücut tipine sahipseniz dikkati vücudunuzun üst kısmına cekecek giysiler tercih edin. Özellikle renkli,baskılı ve bol aksesuar detaylı parcaları alt bedende kullanmamaya özen gösterin. Uzun ceketler kalça kısmınızı saklayacağı için alt ve üst bedeniniz arasında denge sağlayacaktır. Koyu renk pantolonlar ve etekler tercih edin.


Elma Vücut:

Bu vücut tipinin özelliği iri göğüsler ,geniş bir karın ve aynı genişlikte basen bölgesidir. Genelde doğum sonrası kadınlarda vücut bu bölgelerden ve özellikle karın bölgesinden genişler. Ancak belli detaylara dikkat ederek bu kısımları saklayabilir ve şık görünebilirsiniz. Öncelikle dikkati karın ve göğüs bölgenizden uzaklaştırmanız gerekiyor. Derin “v” yaka üstler giyerek üst bölgenizi ince ve uzun gösterebilirsiniz. Üst kısmınızda drapeli, dökümlü bluzlar, ve üzerlerinde iri cep detayları kullanmayın. Vücuda oturan üstler tercih etmeyin. Bu sizi oldugunuzdan daha geniş gösterecektir. Düz kesimli uzun gömlekler ve boyuna çizgi kullanabilirsiniz. Geniş paçalı pantolonlar giyin.Yan kupları koyu renk bloklu elbiseler de kıvrımlı hatlara sahip olmanızı sağlar.


Kum Saati Vücut:

Bu vücut tipine sahip kadınlar şanslılar çünkü geniş omuzlar ince bir bel ve omuz genişliğinde kalçalar oldukça orantılı ve seksi bir görünüm sağlıyor. Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Beyonce gibi ünlüler bu vücut tipindeki kadınlar.

Bel kısmınız ince olduğundan bele vurgu yapan üstler giyebilirsiniz. Daha ince ve kıvrımlı hatlarınızı vurgular. Yüksek bel ve kemerli etekler ve pantolonları rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca düşük bel hatlı jeanler de size göre biçilmiş kaftan. Bel kısmı vücudunuza oturan derin dekolteli elbiseler de giyebilirsiniz.

Üst giysilerinizin tam kalça hattınızda bitmemesine özen gösterin. Kemerli diz hizasında biten manto ve trençkotlar zarif bir görünüm oluşturur.


Dikdörtgen Vücut:

Diğer vücut tiplerine göre biraz daha farklıdır. Neredeyse kıvrımsız dümdüz bir görünüme sahiptirler. Omuz,kalçalar ve bel eşit hizadadır. Dar kalçalı olmalı nedeniyle pantolon bedeni bulma konusunda avantajlıdırlar.Vücudunuzun üst kısmına özellikle omuzlara vurgu yapan detaylar kullanırsanız beliniz daha ince görünür. Geniş vatkalı ceketleri deneyin.Göğsü desenli, fırfırlı bluzlar tam size göre…Bunlar omuzlarınızı daha geniş gösterecektir Göğüslerinize tam oturan bir sütyen bir numaralı kurtarıcınız olacaktır. Doğru bir sütyen seçimiyle erkeksi göğüs kafesi görüntüsünden kurtulup daha kıvrımlı görünebilirsiniz.Ayrıca diğer vücut tiplerinde sıkıntı yaratabilecek skinny jeanleri de rahatça kullanabilirsiniz.


Ve son olarak,

*Büyük göğüslere sahipseniz, toparlayıcı sutyen kullanın.Hem göğüslerinizi daha dik göstererek sizi sarkık bir görünümden korur hem de göğüslerinizi daha küçük gösterir. Bunun yanında V yakalı kıyafetler göğüslerinizi daha küçük göstermek için idealdir.

*Geniş kalçalarınız varsa, çok şanslısınız! Jennifer Lopez, Beyonce yada Kim Kardashian gibi ünlüler geniş kalçalarıyla oldukça şöhretliler. Yine de kabarık eteklerden ve dar paça pantolonlardan uzak durun ve onun yerine düz hatlı etek ve geniş paçalı pantolonları deneyin.

*Daha ince görünmek istiyorsanız, o son dilim pastadan uzak durun! demeyeceğim kızlar.  yatay çizgilerden, minnacık desenli üstlerden kaçının. Koyu renkler kurtarıcınız olacaktır. İnce görünme umuduyla daracık şeyler giyip simitleri ortaya çıkarmak yerine tişörtte ve gömlekte düz hatlı kesimleri tercih edin ve 1 beden büyük alın. Hafifçe bolluk fazlalıkları saklayacaktır.

kaynak:http://iyi21.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder