18 Eylül 2016 Pazar

Kahve Maskesi Tarifi ve Yararları

Kahve pek çok kişinin sabah rutinin vazgeçilmez bir parçası olan, yüzyıllardır keyifle tüketilen bir içecektir. Ülkemizde çaydan sonra en çok tüketilen sıcak içecek kahvedir. Türk Kahvesi, içeriğindekiantioksidanlar sayesinde vücut direncini artırmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kafein ile zihnin açılmasını sağlar, zekâyı kuvvetlendirir. Fiziksel direnci artırır, kan şekerini düşürür ve uygun şekilde düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Kalp ve karaciğer için faydalıdır. Felç riskini azaltır. Kanserle savaşmaya yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra kahve, cilt için de oldukça faydalıdır. Özellikle sivilce, aşırı yağlanma,genişlemiş gözenek, siyah nokta gibi problemleri olan sorunlu ciltlerde maske olarak kullanıldığında gözle görünür sonuçlar verir.

Kahve Maskesi Tarifleri

Sivilce Karşıtı Kahve Maskesi Yapımı
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Yarım limonun suyu

Türk Kahvesi ile limon suyunu iyice karıştırarak bulamaç hâline getirin. Bu karışımı yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 5-10 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayarak temizleyin. Kahve, içeriğindeki kafein sayesinde kan dolaşımınızı hızlandıracaktır. Limonun içindeki C vitamini ve faydalı yağlar sivilcelerle savaşmaya yardımcı olacak ve yağlı ciltleri derinlemesine temizleyecektir. Bu uygulamayı 15 gün arayla tekrar ederek daha etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz.


Peeling Etkili Canlandırıcı Kahve Maskesi Yapımı

2 çay kaşığı Türk Kahvesi telvesi
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı esmer şeker

Tüm malzemeleri karıştırıp parmaklarınızla dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Tuz şeker ve kahve telvesinin cildinizi çizmemesi için nazik dokunuşlarla masaj yapın. Yumurta kuruyuncaya kadar bekleyin. Soğuk suyla yıkayarak temizleyin. Bu maske taneli yapısıyla peeling etkisi gösterecek ve cildinizi temizleyecektir. Kahvenin canlandırıcı etkisi ve yumurtanın cilt yenileyici özelliğiyle cilt yorgunluğunuzu giderecek, bal sayesinde cildinizi yumuşacık yapacaktır.

Kahveli Yoğurtlu Nemlendirici Maske Yapımı

1 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi
1 çay kaşığı Türk kahvesi telvesi
½ yemek kaşığı yoğurt

Yulaf ezmesini havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek un hâline getirin. Diğer malzemelerle karıştırıp yüzünüze uygulayın. Dilerseniz biraz da bal ekleyerek bu maskeyi kuru ciltler için daha etkili bir hâle getirebilirsiniz. 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayarak temizleyin.

Cilt Sıkılaştırıcı Kahve Maskesi Yapımı

2 çay kaşığı Türk kahvesi telvesi
2 çay kaşığı bal

Balı cezvede veya sıcak suyun içine koyarak 3-4 dakika kadar ısıtın. Isınan balla kahve telvesini karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika kadar yüzünüzde bekletip ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez düzenli olarak kullandığınızda cildinizin sıkılaştığını fark edeceksiniz.


Kahve Maskesi Hazırlanışı ve Tarifi

Gözenek Azaltıcı Zeytinyağlı Kahve Maskesi Yapımı
2 çay kaşığı Türk kahvesi telvesi
2-3 çay kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağını ve kahveyi iyice karıştırıp özellikle genişlemiş gözeneklerinizin üstüne uygulayın. 10-15 dakika bekleyip soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3-4 kez tekrarlayarak gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Yağ Dengeleyici Limonlu Kahve Maskesi Yapımı
2 çay kaşığı toz kahve
2 çay kaşığı limon suyu
Çeyrek çay bardağı süt veya yoğurt

Malzemeleri iyice karıştırıp parmak uçlarınızla göz çevresi ve dudaklarınız dışında tüm cildinize uygulayın. 10-15 dakika bekleyip ılık suyla iyice yıkayın. Limonun içinde bulunan C vitamini ve meyve asitleri yüzünüzdeki fazla yağı uzaklaştıracak, kahve cildinize mat bir canlılık kazandıracak süt/yoğurt ise cildinize yumuşaklık verecektir. Limonun kurutucu etkisine gereğinden fazla maruz kalmamak için bu maskeyi 1 hafta arayla uygulamanız en uygunu olacaktır.


Türk Kahvesi Telvesi ile Maske

Sivilce Kurutucu Kakaolu Kahve Maskesi Yapımı
2 çay kaşığı toz kakao
2 çay kaşığı Türk kahvesi telvesi
2 çay kaşığı bal

Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Eğer cildiniz çok yağlıysa maskenize 2 çay kaşığı limon suyu, çok kuruysa 2 tatlı kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz. Karışımı yüzünüze uygulayın 20 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın. Sülfür içeren kakao ve kafein içeren kahve, cildi derinlemesine temizler, sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur. 2’şer gün arayla bu uygulamayı tekrar ederseniz kısa bir süre sonra cildinizdeki sivilcelerin yok olmaya başladığını görürsünüz.

Bu tarifleri uygularken cilt tipinize uygun tarifi seçmeyi ve tekrarlamadan önce birkaç gün beklemeyi unutmayın. Tariflerdeki malzemelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa o maskeyi uygulamayın.

kaynak:http://www.cilt.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder