6 Eylül 2016 Salı

Duşakabin Temizliği


Duşakabin temizliği yapılmadığı zaman plastik ve cam bağlantılarında sararma ve küfleneler oluşmakta. Bunun sebebi temizliği iyi yapılmayan şampuan ve sabun atıklarıdır. Camda oluşan lekeler ise su ve sudaki kireçten meydana gelir. Duşakabin temizliğini sık aralıklarla temizlemek gerekir. Ancak bu şekilde duşakabini temiz tutabilirsiniz. Banyonuzu yaptıktan sonra camda biriken suyu bez yardımı ile aldığınızda leke oluşmasına ve mikropların üremesine engel olmuş olursunuz.

Camı düzgün kurulamazsanız leke oluşmasına sebep olur, camı sildikten sonra duşakabin camını açık bırakın bu sayede daha çabuk kurur ve leke oluşmasına engel olursunuz. Duşakabin temizliği yaparken ağır kimyasal maddeler kullanmayınız. örnek vermek gerekirse Tuz ruhu gibi maddeler hem banyonuza hem insan sağlığına zarar veririr.

Duşakabin nasıl temizlenir?

En başta duşakabinler için üretilmiş deterjanalar ve kireç sökücüler deneyebilirsiniz.

Çerçeve ve camın birleştiği bağlantı noktalarında meydana gelen kirleri eski diş fırçasıyla temizleyiniz.

Duşakabin temizliğinde sirke en baş temizlik malzemesidir. Kimyasal ürünler yerine doğal olan sirke en doğru seçim olabilir.

Korbonat ve beyaz sirke hem temizlik için ideal hem de mikropların yok edilmesinde etkilidir.

Duşakabinler de yağmur kaydırıcı spreyler deneyebilirsiniz. Cam kuru haldeyken bu spreyi kullanın. Sirke ve karbonat karışımı ile camı temizleyip güzelce durulayıp kuruladıktan sonra bu spreyi uygulayıp bez ile siliniz.

kaynak:http://www.34numara.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder