16 Eylül 2016 Cuma

Candy & Candy’den Challenger 605 Özel Jet Tasarımı

Bir iç mekan tasarımı ve geliştirme yönetim şirketi olanCandy & Candy, dünyanın en imrenilen yerlerinde yer alangörkemli evlerinin yanı sıra lüks yat, araba ve ticari mekan tasarımları ile ünlü bir şirket.

Challenger 605 tasarımı, Candy & Candy’nin ilk özel tasarım jeti olma özelliğini taşıyor. Bu tasarım ile hedeflenen, jet tasarımı konusunda çıtayı yükseltip, yalın ve aynı zamandaşık bir ofis tasarımını uçağın iç mekanına adapte etmekti.Candy & Candy bunu başarı ile gerçekleştirdi. Jetlerin çoğu kalın halılar ve deriler ile, tarzdan ve kaliteden uzak, son derece geleneksel bir şekilde döşenmiştir. Hiçbiri bir evin iç tasarımı gibi gelişmiş ve zevkli değildir. Fakat Candy ikilisi bu geleneksel yaklaşımı kıracak vizyona sahipti. İç mekan tasarımının bu iki ustası, tasarım anlayışlarını bir jete uygulayarak kuralları yıkmak istediler.

Müşterileri bir firmanın yöneticileriydi ve jet firmaya aitti. Bu hava aracı insanların uzun süre vakit geçirme ihtimali olan bir taşıttı ve toplantılara uygun olmalıydı. Bu yüzden, rahatlatıcı ve nötr bir ortam oluşturmak adına renk seçimleri toprak tonları gibi dingin renklerden yana yapıldı. Jetin alev alma ve kazaya dayanıklılık testlerini geçebilmesi için kullanılabilecek materyaller ve formlar oldukça kısıtlıydı. Bütün bu limitler dahilinde koltuğa yeniden şekil vererek ve döşemeleri değiştirerek koltukların panellerini ve yaslanma kısmının tasarımını tamamen değiştirdiler. Bu değişiklikler çok basit olmasına rağmen üreticiler için oldukça büyük yeniliklerdi, daha önce tasarıma hiç bu kadar yalın bir bakış açısıyla bakmamışlardı.

Bombardier’in Challenger 605’i halihazırda iş dünyasının son derece akıllı bir parçasıydı. Günümüz pilotlarının ve iş dünyasının liderlerinin her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak tasarlanmış bu jet, aynı zamanda kişiselleştirilme konusunda da son derece esnek bir platform sunuyor. Talebe yönelik değişikliklere son derece uygun olan bu hava aracı bu özelliği ile sahibine iş konusunda ilerleme imkanı veriyor.

Challenger 605 aynı zamanda eşsiz yeteneklere sahip ve 9-12 yolcu kapasitesiyle misafirlerine sıra dışı bir uçuş deneyimi vaad ediyor. Yüksek hızlı uçuş kapasitesi yolcuları kısa sürede istedikleri yere ulaştırıyor ve 7,408 kilometrelik uçuş menzili okyanusları ve kıtaları kolayca aşmayı mümkün kılıyor.

Candy & Candy özel siparişte, yenilikçi tasarımda, şık iç mekan dizaynlarında öncü oluşu ile dünya çapında biliniyor. Bütün bu özellikleri eşsiz bir detaycılıkla, dinamik tasarımlarla, son teknoloji aletlerle ve kişiye özel projelere olan özeni ile taçlandıran firma, sahip olduğu olumlu imajı korumakta son derece kararlı görünüyor.







kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder