2 Eylül 2016 Cuma

Sağlıklı Bir Cilt İçin Kaçmanız Gereken 6 Davranış

Biz kadınların güzellik uğruna yaptığı birçok uygulama var. Ancak bunlardan bazıları bize faydadan çok zarar verebiliyor. Farkında olmadan yaptığımız birçok davranış cildimizin en büyük düşmanı olabiliyor.


Sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olmak istiyorsanız, bu alışkanlıklara elveda demeniz şart.
Cildinizin güzelliğini tehdit eden bu alışkanlıklar nelermiş, gelin bakalım:

Büyüteçli aynalara sık bakmayın

Büyüteçli aynalarla cildinizi detaylı bir şekilde incelemeniz mümkün. Bu aynalar ile cildinizde oluşan sivilce, siyah nokta gibi izlerin farkına varıp onlarla oynayabilir, hatta yara yapabilirsiniz. Bu durumda bunu alışkanlık haline getirmekten kaçının. Ancak arada bir cildinizin durumunu kontrol etme amaçlı bakıp, sorununuza göre doğru bir önlem almanızda bir sakınca yok.

Peeling’in ölçüsünü kaçırmayın

Sağlıklı bir cilt için, cildi ölü hücrelerden arındırmaya yarayan peeling, cilt temizliği için iyi bir yöntem. Ancak herşey de olduğu gibi onun da fazlası zararlı. Özellikle hassas ve sivilcelenmeye meyilli ciltlerde peeling kullanımı sakıncalı. Bu tip ciltlerde peeling kullanımının ardından cildin tahriş olması ve sivilcelerin yayılması söz konusu olabiliyor.

Aşırı peeling kullanımı, pigmentesyona eğilimli kişilerde deride bakteriyel enfeksiyonların ve uçuğun oluşmasına ortam hazırlıyor. Eğer imkanınız varsa Peeling işlemini bu konuda uzman birine yaptırmalısınız. Evde yapacaksanız, uygulama yapacağınız bölgede sivilce veya yara olup olmamasına dikkat edin. Sivilce veya açık yaranın olduğu kısma peeling yapmayın. Bu bölgelere peeling yapmanız halinde yaranız enfeksiyon kapabileceği gibi sivilceleriniz artabilir.

Cildiniz kuruysa peeling sonrası bedeninizin daha fazla kurumaması için nemlendirici bir kremden destek alabilirsiniz. Peeling’in her bölgeye uygulanmadığını da belirtelim. Özellikle göz ve dudak bölgesine peeling yapmaktan kaçının.

Sık peeling yapıldığında cildin kendini korumasına fırsat tanınmadığından ciltte birtakım sorunlar oluşabilir. Bu açıdan haftada iki kez peeling yapmak uygun olacaktır.

Elinizi yüzünüze götürmekten kaçının

Gün içinde elimizle pek çok yere dokunduğumuz için elimizde birçok bakterinin barındığını söylemek yanlış olmaz.

Çevreden aldığımız alerjen maddelerin ele bulaşması ve o elimizi yüzümüze götürmemiz yüzde birtakım kızarıklıklar, sivilce ve benzeri lekeler oluşmasına neden olabiliyor. Çevreden elimize geçen mikroorganizmalar ise yüz derisinde çeşitli enfeksiyonların oluşumunu hızlandırıyor.

Yüzünüz için doğru sabunu seçin

Sağlıklı bir cilt için yüzünüzü yıkayacağınız sabunun içeriği oldukça önemli. Yüzünüzü sabunla yıkayacaksanız, Ph değeri cildinize uygun olan, nemlendiricili, yüksek oranda esans ve kimyasal madde içermeyen sabunları tercih etmelisiniz. Aksi halde cildiniz kuruyup tahriş olabilir.

Cildiniz hassas ise kokulu sabunları kullanmamaya özen gösterin. Bu tür sabunlar hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara ve kızarıklığa yol açabiliyor.

Yüzünüzü yıkamak için kullanacağınız sabunun PH değeri 5.0 ila 5.6 arasında olup nemlendiricili ve kokusuz olmalı. Yüzünüze uygun bir sabun kullandığınız takdirde cildinizde yağlanma veya kuruma gibi problemlerle karşılaşıyorsanız, cilt tipinize uygun bir yüz temizleyicisi tercih edebilirsiniz.

Sıkıntınızı tırnağınızdan çıkarmayın

Hemen hepimizin strese bağlı kötü alışkanlıkları olabiliyor. Tırnak yeme, saç koparma, aşırı el yıkama, sivilce sıkma bunların başında geliyor. Bunların çoğunun altında stres, sıkıntı, heyecan gibi faktörler yatıyor. Bazı kişiler ise boş kalınca bu tür davranışları yapabiliyor. Kendinizi stres altında hissettiğiniz, strese soktuğunuz anlarda bunun acısını tırnağınızdan veya cildinizin herhangi bir yerinden çıkarmayın. Bu durum size faydadan çok zarar verecektir. Bu tür durumlarda kendinizi kontrol etmeye çalışın.

Sivilce sıkma alışkanlığından kurtulun

Kısa süreliğine yok olması için bilinçsiz bir şekilde sıkılan sivilceler daha kötü ve kalıcı sonuçlara yol açabiliyor. Sivilce veya siyah noktanızı sıkarak bunların yayılmasına ve yüzünüzde kalıcı izlere ortam hazırlamış oluyorsunuz.

Bu durumun önüne geçebilmek için bu alışkanlığı bir an önce bırakıp daha profesyonel çözümleri denemelisiniz. Cilt bakım maskeleri, tonikler veya cilt doktorunuzun verdiği kremlerden faydalanabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt istiyorsanız, evde doğal malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanan sivilce karşıtı maskelerle istenmeyen sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder