4 Temmuz 2016 Pazartesi

Yazın Akmayan Makyaj Sırları


Yaz sıcaklarında kadınların en büyük sıkıntılarından biri de, yapılan makyajın günün sıcağında ter ile birlikte akmasıdır. Bu durum son derece can sıkıcı ve nahoş görüntüler oluşturabilir. Eğer iş hayatınız yoksa ve makyaj yapmak sarsılmaz bir alışkanlık değilse, en iyisi temel bakım ve koruyucu krem dışında makyaj yapmamaktır. Ama makyaj yapmak durumundaysanız, size gün ya da gece boyu makyajınızın sıcaktan etkilenip akmaması için bazı tüyolar.

1. Makyaja başlamadan önce temizlediğiniz yüzünüze buz kompresi yapın.

Bir kaç parça kuru buz ile yüzünüzün her köşesine yapacağınız buz masajı, cildinizde gözenekleri sıkılaştırarak, süreceğiniz ürünlerin daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

2. Hafif makyaj yapın, az ürün kullanın.

Kullandığınız tüm makyaj ürünlerinde abartılardan kaçının. Mümkün olduğunca az ve yeterli miktarda kullanmaya çalışın.

3. Ağır dokulu fondötenler yerine BB ve CC tercih edin.

Renk barındıran nemlendiriciler aynı zamanda cildi besleyen ve koruyan ürünler. Yaz günlerinde cildinizi matlaştırmak ve homojen bir görüntü için ideal ürünler.

4. Jel bazlı ürünleri seçin.

Aldığınız ürünlerin etiketinde su bazlı ya da jel bazlı yazar. Yaz günleri için su bazlı ürünler uygun değildir; çabuk erirler. Bu nedenle jel bazlı olanları almaya dikkat edin.

5. Suda akmayan ürünleri tercih edin.

Özellikle rimel ve eyeliner gibi ürünlerin su korumalı olmasına dikkat edin. Bu ürünler yanı zamanda ter ve sıcak nedeniyle akmaya karşı da dirençli ürünlerdir.

kaynak:http://hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder