9 Temmuz 2016 Cumartesi

Meyveler İle Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?

Doğanın mucizeleri olan meyvelerin eşsiz dokunuşları ile cildinizi tazelemek ister misiniz? Her bayanın cildine günlük , haftalık , aylık olarak uygulayacağı bakımlar yapması gerekiyor. bu bakımlar için gerekli malzemeleri evde buzdolabınızda kolaylıkla bulabilirsiniz. Meyvelerin sağlığımız içinde cildimiz içinde önemini anlatmak ile bitiremeyiz.


Evde Yapabileceğiniz Meyveler ile Doğal Cilt Bakımı Maskesi Tarifleri ;

Peki hangi meyveler cildiniz için yararlı ? Bunları gelin birlikte değerlendirelim. Meyvelerin içindeki vitamin ve minerallere bünyemizin ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Son zamanlarda adından sıklıkla bahsettiren ahududunun bir çok yararı olduğu ortaya çıkmıştır. Cildiniz için ahududunun içinde yer alan A vitamini cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar.

Ahududu Maskesi Nasıl Yapılır ?

Bir avuç ahududuyu bir kasenin içine alın ve püre kıvamına gelinceye kadar iyice ezin. cildinize uygun temizleyici ile temizledikten sonra cildinize ahududu maskesini yavaş hareketler ile uygulayın. 15 dakika kadar bekletip yüzünüzü ılık su ile iyice yıkayın. adını sıklıkla duyduğumuz cilt sorunlarından kurtaran diğer meyvelerden bir tanesi de çilek .

Çilek Maskesi Nasıl Yapılır ?

Cam bir kasenin içine bir avuç çileği koyun ve çatal yardımı ile çilekleri iyice ezin ve suyunu yüzünüze güzelce sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.


Avokado Maskesi Nasıl Yapılır ?

Cilt kırışıklıklarına çok iyi gelen bu maskeye bayılacaksınız. Bir tane avokadonun kabuklarını iyice soyup çatal yardımı ile iyice ezin. içine yarım tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve içine ayrı bir yerde çırpılmış yumurta sarısını da ekleyip iyice kıvama gelene kadar karıştırın. Karıştırırken içine yavaş yavaş üç yemek kaşığı dolusu zeytin yağını da ilave edin. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza bol miktarda masaj yaparak yavaş hareketler yaparak sürün. Yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü ve boynunuzu ılık su ile iyice yıkayın. Kırışıklıklara iyi geldiğini göreceksiniz. Avokadoyu dilerseniz sadece püre haline getirip içine başka malzeme koymadan da yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Cildinizi canlandırıp kırışıklıklar ile savaşmaya yardımcı olur. Bu maskeleri düzenli yaptığınızda faydalarını gözle görülebilir şekilde fark edeceksiniz.

Portakal Maskesi Nasıl Yapılır ?

Cildinizi canlandırmaya yardımcı olan içindeki C vitamini deposu olan portakal cildi beslemek için çok yararlıdır. 1 adet portakalın suyunu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yumurta sarısı bu malzemelerin hepsini bir kasenin içinde iyice karıştırın, yüzünüze iyice sürün. 20 dakika kadar cildinizde bekletip daha sonra yüzünüzü ılık su ile iyice yıkayın.

Meyveler ile cilt bakımı yaparak sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder