9 Temmuz 2016 Cumartesi

Renkli Göz Kalemleri

Renkli göz kalemleri nasıl kullanılır? Hangi göz renginde hangi renkler kullanılır? Göz kalemleri her zaman siyah olacak diye bir şart yok. Göz makyajınızı hayal gücünüzle renklendirin. Günümüz de herkesin siyah göz kalemi var. Eski dönemde ki moda olan kuyruklu sürülen göz kalemlerinin modasının artık kıymeti daha çok biliniyor. Tüm göz yapısını ve makyajı değiştiren göz kalemleri artık teknolojiye de uyarlanarak farklı kategorilere ayrılmış durumda. Göz kalemini nasıl sürdüğünüz çok önemli. Çizginin kalınlığı, kuyruğun açısı ve ya sıra dışı desenler. İstediğin tarz da göz kalemi sürebilme tecrübesine sahip isen, göz kalemi çekme stilin senin karakterini yansıtıyor demektir. O halde sen hangi kadınsın? Klasik mi ? Seksi mi? Retro mu?


Göz kalemi denince akla direk siyah gelse de artık makyaja renkli göz kalemleri damga vuruyor ve kullanmak çok da fazla cesaret işi değildir. Göz rengine yakışacak bir renk kullanıyorsan ruj renginin yerine göz kalemi renginle imzanı atabilirsin. Kişinin el alışkanlığına göre eyelinerlar da renkli tercih edilebilir. Kalem formlu renkli eyelinerlar göz kalemi kadar sorunsuz değil maalesef. Çok biter, pahalıdır, kalıcı değildir bu nedenle renkli göz kalemlerinden şaşmamak lazım.

Renkli göz kalemleri kahverengi ya da mavi göz rengine sahip olanlar da mavi göz kalemi mutlaka denenmesi gerekir. Yeşil gözlü bayanlar da ise mor ya da kahverengi göz kalemleri çok şık durur. Her göz rengine uyum sağlayan lacivert göz kalemi de son zamanlar da çok tercih ediliyor. Bu renkler dışında turuncu, pembe, sarı, su yeşili gibi bir çok renk seçeneği bulunuyor. Renk seçeneği tamamen sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış.

Siyah göz kalemi normalde gözlerinizi büyük gösterdiği için renkli göz kalemleri size başta tuhaf gelebilir. Renkli göz kalemlerin de kahverengi ve lacivert dışında ki renkler gözlerini büyük göstermez. Bu durum hoşunuza gitmez ise çift katlı göz kalemi sürebilirsiniz. Hangi form da göz kalemi tercih ettiğiniz pek önemli değildir. Renkli göz kalemlerini kirpik diplerinize ve göz içine sürmeniz size daha hoş bir hava katar. Gözleriniz çıplak kalmaz ve uğraşılmış bir makyaj gibi görünür. Tercih ettiğiniz rengi göz içine sürdükten sonra, kirpiklerin altına doğru da dağıta bilirsiniz. Sonrasın da en zor olan göz kapağına geçin. Önce gözünüzün bitiş çizgisini belirleyin ve bitiş çizgisinden yukarı doğru istediğiniz uzunlukta bir çizgi çizin. Renkli göz kalemini çekerken istediğiniz kadar uzata bilirsiniz. Göz pınarından göz bitimine kadar bir çizgi çizin fakat ince olmasına dikkat edin, kirpik diplerine yakın renkli göz kalemi çekerseniz çok daha kusursuz olur.

Renkli göz kalemlerini seçerken silikon yapı da ve bulaşmayan göz kalemleri tercih etmeye özen gösterin. Bu yapı da bir göz kalemi size kolaylık sağlayacaktır.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder