31 Temmuz 2016 Pazar

Cilt Çatlaklarına Çözüm Önerileri


Cilt çatlakları hemen her kadının korkulu rüyasıdır. Oluşması oldukça kolay ve yaygın olan cilt çatlaklarının tedavisi ne yazık ki aynı kolaylıkta değildir. Özellikle ergenlik dönemlerinde ani boy uzamaları veya hızlı kilo alıp vermeler cilt çatlaklarına erken yaşlarda dahi neden olabilmektedir. Bir diğer oluşum sebebi ise, hamilelik döneminde karın bölgesinin aşırı gerilmesidir. Aynı şekilde normal doğum yapan kadınların, zorlu doğum süreci sonrasında karşı karşıya kaldığı çatlak problemi önemli bir estetik sorun yaratmaktadır. Çatlaklar ile başa çıka sürecinde öncelikle izlenmesi gereken adım çatlak oluşumunun engellenmesine yönelik olmalıdır.

Çatlaklar Neden Oluşur?

Çatlaklar kurumuş derinin aşırı gerilmesi ve esnekliğini kaybetmesi sonucu oluşan bir cilt kusurudur. Özellikle fazla zorlanma ve ani değişimler çatlak oluşumuna neden olmaktadır.

Çatlak Oluşumu Nasıl Engellenir?

Çatlak oluşumunun engellenmesi tedavisinden çok daha kolay bir süreçtir. Bu nedenle hanımların öncelikle çatlak oluşumunu engellemek adına önlemler alması gereklidir. Hamilelik ve diyet içerisinde olmak gibi çatlak oluşumunun önceden tahmin edilebildiği zamanlarda alınabilecek önlemler vardır. Bunlardan en çok bilineni, çeşitli egzersizler ile cilde esneklik kazandırılmasıdır. Gerekli esneme payı zaman içerisinde egzersiz yardımı ile kazandırılan ciltlerde çatlak oluşumunun azaldığı bilinmektedir. Bir diğer seçenek ise doğal yağlar ile cildi düzenli ve devamlı olarak beslemekten oluşmaktadır.

Cilt Çatlakları Nasıl Onarılır?

Cilt çatlaklarının onarılmasında en etkili ve hızlı çözüm lazer tedavileridir. Çatlakların giderilmesi için net bir süre vermek mümkün olmasa dahi bünyeden bünyeye fark eden süreçler içerisinde lazer tedavisi ile çatlak giderimi sağlanabilmektedir. Doğal içeriklerden yardım almak isteyen kişiler için tavsiye edilebilecek ürün ise susam yağıdır. Düzenli ve masaj yapılarak kullanıldığında susam yağının, çatlaklar üzerinde onarıcı etki yarattığı kanıtlanmış bir bilgidir.

kaynak:http://www.qkadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder