28 Temmuz 2016 Perşembe

Hollywood Saç Uzmanının Sırları



Sadece kırmızı halı müşterileri yüzünden değil onu Cannes’dan Dubai’ye kadar takip eden sosyal medyadaki takipçileri sebebiyle de Jen Atkin dünyanın en ünlü saç stilistlerinden biri. Hollywood'un saç uzmanı Jen Atkin'in saç stil önerilerilerine birlikte göz atalım.


Doğal Görünümlü Dalgalar Yaratmak İçin 3 Tip Saç Şekillendiricisi Kullanıyor

“Müşterilerimin saçlarının doğal görünmesini isterim” diyor Atkin. Fakat bu yapılmamış gibi görünen doğal saç dalgalarının altında çok emek var. Saç şekillendiricilerinin üç tanesine güveniyor: Favori markaları GHD, Harry Josh ve T3’den 2, 2.5 ve 0.6 cm çapında maşalar kullanıyor. Atkin, en geniş ölçüdeki maşayı, saçın altındaki dalgalar için kullanıyor. Daha sonraki iki alternatif maşayla da saçın yarısını kıvırıyor. Isıtıcının etrafında döndürülen saçın farklı yönleri de olayın kilit noktalarından biri. “Hiç kimse eşit ve aynı dalgalarla uyanmaz. Tesadüfi bir model yapmak daha eşsiz bir etki sağlar” diyor.

Kafa Derisine Makyajla Hafif Renk Veriyor

Atkin, bunun için sık sık göz farını toz halinde kullanıyor. “Saç diplerine kolayca karışıyor. Hormonal ya da genetik sebeplerle saç derisinin göründüğü bölgeleri bu göz farı ile boyuyorum. Bu uygulama hamilelikten sonra duran hormonlara sahip anneler için bir talih kuşu” diyor.

Şekerli Su İle Saç Tellerini Dolgunlaştırıyor

Atkin’in yeni, pirinç proteinli ve talk içermeyen saç bakım serisi, saçlara hacim verirken, mutfakta hazırlanabilecek tarifiyle de etkisi 12 sürecek yapılı saçlara olabilirsiniz. 400 gram suyun içine iki çay kaşığı şeker atın. Karışımı sprey özellikli bir şişenin içine koyun, saçlarınızı suyu sıktıktan sonra kurutun. “Saçı pamuk şeker gibi yapıyor. Kuruduktan sonra ise saça inanılmaz bir tutuş gücü katıyor. Saça düzleştirici ile şekil verebilir ya da fazladan hacim için saçlarınızı yukarı doğru kaldırabilirsiniz” diyor.

Doğal Yollarla Kurumuş Dalgalara Ulaşmak İçin 3 Kolay Yol

Tabi ki Atkin’in 3’lü saç şekillendirme tekniği çabasız gözüken bukleleri yaratıyor fakat her zaman daha hızlı bir yol vardır, değil mi? Jen Atkin’in bunun için önerilerine bir göz atın!

Duş sonrası, saçınızda oluşan düğümleri çözmek için yumuşak bir saç fırçası kullanın. (Öneri: Sheila Stotts Removal Brush tarak, 28 Dolar; amazon.com) Eğer ince telli saçlarınız varsa, hacim arttırıcı bir saç köpüğü kullanabilirsiniz. (Mesela Quai Soft Mousse saç köpüğü, 28 Dolar; theouai.com). Kalın telli saçlarda ise nemlendirici krem uygulayın.
Saç tellerinizin üstüne deniz tuzu spreyi (Mesela Quai Wave Spray deniz tuzu saç spreyi, 26 Dolar; theouai.com) sıkabilirsiniz. İki parmağınızı maşa gibi kullanın, küçük bir bölümü kıvırın ve birkaç dakika sonra bırakın.
Ortadan ayırdığınız saçlarınızın iki kısmını yatay bir şekilde tokalarla tutturun. (bizim önerimiz: Ricky care Rainbow Aluminm Duck bill Clips saç tokası, 7 Dolar; amazon.com). Alt kısımda kalan toka kulağınızın hemen yanında olmalı; tokayı oynatmadan önce saçınızın iyice kuruduğundan emin olun. Bu adım, saçınızın üst kısmındaki telleri sabit tutmakla kalmaz aynı zamanda da yumuşatır. Ama tokalar şekilleri yüzünden saçınızda iz bırakabilir.

kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder