24 Temmuz 2016 Pazar

Karanlık Odaları Aydınlık Hale Getirmek


Çoğu evde sorundur diğer odalarınıza göre bir pencere olmaması veya karanlık durması. Çeşitli yöntemler sayesinde karanlık odaları aydınlık hale getirmek sizin elinizde. Eskilerin bir sözü vardır güneş girmeyen eve doktor girer. Bu sözden yola çıkarak gün ışığını alamamakla beraber, havalandırma ve nem sorunları da meydana gelmektedir. Güneş gören güney cephede bulunan bir odada kullanılan renk ile, karanlık ve kuzeyde duran bir odada uygulanan renk oldukça farklı durmaktadır. İlk işimiz karanlık odalarda soğuk renkler kullanarak başlamalıyız.

Pencere olmayan odalarda dekorasyon ön planda gelmekte. Doğru tasarlanmış bir dekor, sizi pencere olmadığını hatırlatmaz. Bu şekilde bir dekor için dikkat edilmesi gerekenler; açık renkte duvarlar, aynalar, duvarlarda gizli ışıklar olabilir.

Odanızı aydınlatmada aynalar size yardımcı olacaktır. Işığı yansıtan, odaya daha derinlik duygusu katacak ve göz yanılmalarıyla odanın devamı varmış gibi gösteren aynalar kullanın. Bu aynaları duvar yada dolap kapaklarına uygulayabilirsiniz. Ayna sayesinde sahte pencere görünümleri verebilirsiniz. Eğer alçak bir tavanlı mekan ise aynayı tavana biraz yakın monte ediniz. Büyük bir ayna hem pencere izlenimi hem de aydınlatmalarla beraber derinlik hissini kuvvetlendirecektir.

Karanlık ve penceresiz odalarda aydınlatma olarak açık buz mavisi veya beyaz size yardımcı olur. Bu renkler ışığı simüle ettiğinden, ışık akmasına sebep olmaktadır. İyi bir aydınlatma dekorasyon yaptığınız odanız içinde katkı sağlayacaktır.

Odaların duvarlarına asılan tabloları asarken tablo büyüklüğüne dikkat edin. Odanızla aynı orantıda olması gerekir. Örnek vermek gerekirse kanepe arkasına asacağınız bir tablo kanepene üstünde oluşan boşluğun 2/3’ü kadar yer olmalıdır.

Eğer odanızda yaptığınız aydınlatma yeterli değil ise, gizli ışıklar kullanın. Dolap içlerine, mobilyaların arkalarına, kirişlere koyabileceğiniz ışıklıklar tüm mekanı aydınlatacağı gibi evinizde vurgulamak istediğiniz yerin göze çarpmasına yardımcı olacaktır.

kaynak:http://www.34numara.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder