31 Temmuz 2016 Pazar

Güneşlendikten Sonra Yüz Ve Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Uzun kış aylarının bitmesi ile beraber herkes soluğu sahillerde ve havuzlarda almıştır. Özellikle kadınlar için tatilin bir diğer anlamı ise bronz ve ışıldayan bir görüntüye sahip olmaktan ileri gelmektedir. Ancak, bronzlaşma aşamasında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak, yüz, saç ve cilt üzerinde birçok olumsuz etkiye neden olabilmektedir. Bu etkilerin azaltılması ve en düşük seviyeye indirilebilmesi için güneş sonrası cilt ve yüz bakımları mutlaka dikkat edilmesi gereken konular olarak bilinmektedir.

Güneşin Cilt Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Güneş ışınları bilindiği üzere, vücudun ve kemiklerin temel maddesi ve yapıtaşı olan kalsiyum ve D vitamini üretmede oldukça önemli role sahiptir. Ancak her daim faydaları ile anılan güneşin cilt üzerindeki olumsuz etkileri de yadsınabilir boyutta değildir özellikle güneş ışınlarının dik açı ile yeryüzüne vurduğu saatlerde korunmasız olarak güneşlenmek, cildinizin zararlı UV ışınlarına tamamen açık hale gelmesine neden olmaktadır. UV ışınları yüksek oranda radyasyon dolayısı ile de kanserojen madde içeren ışınlardır. Cilt tarafından soğuruldukları takdirde vücudunuz giriş yapmaları mümkündür.


Güneşin Olumsuz Etkilerinden Nasıl Korunursunuz?

Güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalınmaması adına öğlen 12 ve 3 arası güneşlenmemek gereklidir. Güneş ışığına maruz kalınmada öce mutlaka UV koruma etkisi bulunan ürünler kullanılmalıdır.


Güneş Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Güneş ışınları cildinizde ve yüzünüzde oldukça yüksek kurutucu bir etki yaratmaktadır. Özellikle, deniz veya havuz suyu ile birleştiğinde güneş ışınları etkisini daha hızlı göstermektedir. Bu nedenle güneş sonrası cilt mutlaka yoğun şekilde nemlendirilmeli ve mineral destekli ürünler ile bakımı sağlanmalıdır. Özellikle yüz bölgesinin hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda, cildinizin zarar görmemesi ve kalıcı lekelerin oluşmaması için cildinizi mutlaka nem desteği ile beslemeniz gerektiği söylenebilmektedir.


kaynak:http://www.qkadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder