24 Temmuz 2016 Pazar

Çikolatalı Mus Tarifi

Sıcaklar gelince insanın canı ağır tatlılar istemiyor. Pastalara, şerbetli tatlıları pek aramıyoruz. Dondurmaya bir alternatif olarak pratik çikolatalı musu düşündük. Hem serinletici hem de çikolatalı. Oldukça hızlı ve lezzetli bir tarif. 


Malzemeler:

150 gr minik marshmallow
50 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
250 gr ince doğranmış bitter çikolata
200 ml süt kreması
İki damla vanilya esansı
60 ml kaynar su


Yapılışı:

Marsmallow, çikolata, tereyağ ve suyu küçük bir tencerede homojen olana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Malzemeler tam olarak karışınca kenara alın.
Daha sonra süt kreması ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpın. Biraz sabretmeniz gerekecek kremaniz şanti kıvamı alacak.
Krema ve vanilya sertleştikten sonra çikolatalı karışımla birleştirin. Servis edeceğiniz kaplara pay edin. Buzdolabında 1-2 saat soğumaya bırakın.
Dilerseniz kırmızı meyvelerle süsleyin.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder