6 Temmuz 2016 Çarşamba

Bayramda Şehirde Neler Yapılır?


Bu yaz son sürat büyük şehirleri terk edenleri fırsat bilip bayram tatilinizi İstanbul’da geçirmeye karar verdiyseniz, şehirde yapabileceğiniz aktiviteler konusunda size birkaç önerimiz olacak. Trafiğin iyiden iyiye azaldığı bu dönemde, program yaparken köprü geçme derdini aklınızdan silebilir, gitmek istediğiniz popüler yerlerde ayakta kalma endişesi olmadan günün tadını çıkartabilirsiniz.

1- Kaçış Evleri

Amerika’dan sonra dünyaya yayılan ve şu aralar popüler olan kaçış evleri arkadaşlarınızla beraber yapabileceğiniz en eğlenceli aktiviteler arasında yer alıyor. Minimum 2 maksimum 6 kişiyle kuracağınız grubunuzla, 1 saat içerisinde ipuçlarıyla dolu bir evden çıkabilir misiniz?

İstanbul , İzmir ve Bursa’da yaygın olan bu kaçış evleri arasından hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız bizim gittiğimiz , eğlencesine ve macerasına emin olduğumuz Tuzak- Otel Soygunu ya da Tuzak- Hotel California’da şimdiden rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

2- Sinema

Bayram tatilinde gözünüz sıcaklardan korkuyor bu nedenele şehirde kalmak canınızı sıkıyorsa sizin için güzel bir önerimiz var: Sinema! Özellikle uzun yaz akşamlarında keyifli saatler yaşamanıza neden olacak güzel filmlerle beraber frigo keyfi de yapabileceğinizi unutmayın. Peki dokuz günlük bayram tatili boyunca gidebileceğiniz ilgi çekici filmler neler? Gelin vizyondakilere beraber göz atalım:

Hitler’e Suikast: Tek bir adam tarihin kaderini değiştirebilir miydi? Bunun cevabını henüz bulamasak da tarihin en büyük direnişçilerinden biri olan Georg Elser’in hayatını ve 8 Kasım günü Hitler’e karşı yaptığı ancak başarısızlıkla sonuçlanan suikasti anlatan film, tek bir anın kaderimizi nasıl değiştirebileceğini bize bir kere daha sorgulatacak.
Bir Kadın Bir Erkek: Gerilim ve korku sizin tarzınız değilse sizi komik olduğu kadar karmaşık bir aşk üçgenine davet edecek olan bu filmin başrollerinde Jean Dujardin ve Elsa Zylberstein yer alıyor. Film müziği bestecisi bir adamla Fransa Büyükelçisi’nin karısının Hindistan’da başlayan hikayeleri sizi derin bir yolculuğa çıkartacak.
The BFG: Steven Spielberg’in muhteşem yeteneği ile bir kez daha karşı karşıyayız. Roald Dahl’ın çocuk kitabından uyarlanan filmde arkadaş canlısı bir devin hikayesi konu alınıyor. İnsanları yememe kararından dolayı kendi cinsleri tarafından dışlanan devin, minik Sophie’yle olan arkadaşlığını anlatan The BFG kalbinizi ısıtacak.
Kaynak: www.beyazperde.com

3- İndirimlerin Tadını Çıkartın

Normal dönemlerde hafta sonları ve hafta içleri erken saatlerde alışveriş merkezlerinde acele etmeden alışveriş yapmak neredeyse imkansız oluyor. Tatilinizi daha ileri tarihe ayarladıysanız ve hala eksikleriniz varsa bunları tamamlamak için en doğru zaman indirimlerle birleşene bayram haftaları. Hem sıcaklamadan saatlerce vakit geçirebileceğiniz nadir yerlerin başlarında da alışveriş merkezleri gelmiyor mu?

4- Adalara Yolculuk

Şehir içinde kalmak istemiyor ancak çok yol katetmek istemiyorsanız en yakın rota adalar gibi gözüküyor. Son zamanlarda popülerlik konusunda Büyükada’yı biraz geçen Burgazada’da sahilde yer alan balıkçılarda gün batımının keyfini çıkartabilir, Heybeliada’da meşhur Ponçiği deneyebilirsiniz.

Daha sakin bir günden yanaysanız Sedef Adası’na giderek denizin tadını çıkartabilirsiniz.


kaynak:http://blog.mizu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder