20 Temmuz 2016 Çarşamba

Vişneli Brownie Tarifi

Malzemeler:

– 3 adet yumurta
– 1 su bardağı toz şeker
– 200 gr tereyağ
– 250 gr bitter çikolata
– Bir paket vanilin
– Bir su bardağı taze ya da dondurulmuş vişne


Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
2. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Erimiş yağın içine çikolatalarınızı kırın ve eritin.
3. Yumurtalı karışıma hazırladığınız çikolatayı iyice yedirin. Ve bir süre karıştırın.
4. Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza hamur harcını dökün. Vişneleri dağınık bir biçimde üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyup 25 dk kadar pişirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder