8 Temmuz 2016 Cuma

Sivilcelerden Kurtulmak İçin Evde Çözümler

Sivilcelerden kurtulmak için en basit yöntemlerden biri olan buz tedavisi hem kısa zamanda sonuç verecektir hem de sivilce en kısa zamanda yok olacaktır. Bunun için yapmanız gereken buzları bir bezin içerisine ya da buzdolabı poşetinin içerisine koyup cildinize 10 saniye kadar bastırmanız yeterlidir. Ancak çok uzun süre tutmanız zarar verebilir ve yüz bölgesine uygulayacaksınız baş ağrısı da yapabilir. Bu işlemi gün içinde birkaç kez tekrarlamanız yeterli olur.


Bir kabın içerisine sıcak su doldurup yüzünüzü su buharının üstüne tutmanız da diğer basit bir yöntemdir. Su buharı gözeneklerinizi açarak sivilce oluşumunu da engeller. Ayrıca burun, çene gibi bölgelerde oluşan kir ve yağ birikintilerinden oluşan siyah noktaların da oluşmasına engel olacaktır.

Diğer bir yöntem ise bal: bal bilindiği gibi doğal bir antibiyotiktir. Sivilce olan bölgenizin üzerine sivilcenin üzerini kapatacak şekilde bal sürün. Yaklaşık yarım saat kadar cildinizde kaldıktan sonra soğuk su ile yıkayın yüzünüzü. Birçok kaynakta ılık su ile yüzünüzü yıkamanız önerilir. Uyguladığınız maskelerden sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkamanız şok yaratacağı için etkisi daha hızlı olacaktır. Ilık su kan dolaşımınızı da yavaşlatır soğuk su ise hızlandırır.

kaynak:w.coiffant.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder