9 Temmuz 2016 Cumartesi

Kış Aylarında Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Hava sıcaklığının hissedilir şekilde düştüğü bu kış günlerinde soğuk hava ve rüzgar cildimize kötü etkiler bırakmaktadır. Havayla en çok temas eden yüzümüz bu soğuk havadan fazlasıyla etkilenir, dolayısıyla dudaklarımıza gereken bakımı yapmazsak dudaklarımızda çatlaklar, acı verici kuruluklar hatta dudak kanamaları bile olabilir. Oysaki dudaklarınızı soğuğun kötü etkilerinden korumak oldukça basittir. Soğuk havanın dudaklarınıza bıraktığı bu kötü etkilerden korunmak için size denenmiş bir kaç basit formül sunacağım. Ama unutmayın ki dudaklarınıza bu sunacağım formülleri düzenli olarak yapmalısınız çünkü dudaklar hassas yapıdadırlar.

Evde Doğal Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Evde el ve yüz bakımınızda kullandığınız nemlendiricilerle bile dudak bakımınızı kolayca yapabilirsiniz. Kullandığınız nemlendiriciden biraz dudaklarınıza sürüp parmaklarınızla masaj yaparak kremin iyice emilmesini sağlayın yalnız bunu günde birkaç kez hatta dışarı çıkmadan uygularsanız dudaklarınızı soğuk havanın olumsuz etkilerinden çok daha iyi şekilde korumuş olursunuz. Ayrıca kışın dudaklarınıza olan olumsuz etkilerinden korunmak için size evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir kaç maske tarifi önereceğim. Bu maskeler sayesinde soğuk havanın etkilerinden korunmuş olacaksınız.


Kuruyan ve Çatlayan Dudaklar İçin Doğal Dudak Bakımı Maskeleri

Bu mucizevi maskelerden ilki; Bal maskesi 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı yoğurdu karıştırıp soğuktan kuruyan ve çatlayan dudaklarınıza sürün en az 15-20 dakika bekledikten sonra dudaklarınız yumuşacık olacağını göreceksiniz bu karışımı kış aylarında yatmadan önce her akşam uygulayabilirsiniz böylece sabah uyandığınızda yumuşacık dudaklara sahip olacaksınız.

Bir diğer dudak bakım maskesi ise; kakao yağı maskesi bu maske için gerekli olanlar aktarlarda kolayca bulabileceğiniz kakao yağı, kakao yağı dudaklarınızı nemlendirmekle kalmıyor aynı zamanda besliyor da bu maskeyi günün her saatinde kolayca uygulayabilirsiniz böylece dudaklarınızı hem soğuk havanın etkilerinden korumuş hem de bakımını yapmış olacaksınız.

Bir diğer cilt bakım maskesi ise; Zeytinyağı maskesi bu maskeyi hazırlamakta oldukça basit yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp dudaklarınıza sürdüğünüzde kuruluktan dolayı oluşan yaraların iyileşmesini sağlayabilirsiniz bununla birlikte Zeytinyağı içerisinde bulunan doğal E vitamini sayesinde dudaklarınızda ipeksi bir yumuşaklık olacak.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder