27 Temmuz 2016 Çarşamba

Ev Dekorasyonunda Masif Ahşap Modası


Bugünlerde hemen her türden mobilya ahşap yan ürünleri kullanılarak üretiliyor. Peki nedir bu yan ürünler ve neden hammadde olarak kullanımları bu derece yaygın bir hale geldi? Aslında ahşap yan ürünleri esas olarak orman ürünleri sektörünün artık ürünlerinin dönüştürülmesi ile yaygın olarak kullanılmaya başlanan, teknolojinin ilerlemesiyle de giderek daha dayanıklı türleri ortaya çıkan ve kullanım alanları artan malzemeler. Bundan otuz yıl önce bu ürünlerin en önde geleni sunta iken, bugün çok daha sağlam ve dayanıklı ürünlerin çıkışıyla sunta da sektör için verimli bir malzeme olmaktan çıkmış. Sonuç olarak ahşap yan ürünleri, geniş kitlelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına daha az orman ürünü yani daha az ağaç tüketilmesi anlamına geldiği için oldukça faydalı malzemeler.

Ancak hiçbirinin de dayanıklılık ve uzun ömürlülük bakımından, hele hele estetik olarak gerçek ahşapla rekabet edecek kadar iddialı olmadığı da malum. Gerçekten de doğal ahşabın güzelliğini başka hiçbir şeyde bulmak mümkün değil. Malzeme bilimi ne kadar gelişirse gelişsin, ahşap her zaman evlerimizin baş köşelerinde kendine yer bulmaya devam edecek. Pek çok alanda olduğu gibi bugünlerde ev dekorasyonunda da eskiye dönüş diyebileceğimiz bir akım baş gösterdi. Teknolojinin hızlı ilerlemesi ve yeni türden eşya ve malzemelerin ortaya çıkışıyla terk edilen eski ürünlerin aslında ne kadar sağlam ve kıymetli olduklarının idrak edilmesine dayanan bu akım, aslında basit bir nostaljiden ibaret değil. Çünkü eski deyip geçtiğimiz birtakım şeyler gerçekten de kıymet verilmeyi hak ediyor. Masif ahşap mobilyalar da bu değerlerden bir tanesi. 

MUHTEŞEM BİR YEMEK MASASI


Kaynak: Deco Chata

Masif ahşap mobilyaları her köşe başında veya her dükkanda bulmak kolay değil. Üstelik pek öyle ucuz oldukları da söylenemez. Ancak ödediğiniz her kuruşun hakkını vereceklerini söylemek abartı olmaz. Çünkü güzellikleri bir yana, gerçek ahşaptan üretilen mobilyalar nesiller boyu size hizmet etmeye devam edeceklerdir. Eskimeleri ya da kirlenmeleri durumunda bakımlarını yapıp yepyeni hale getirmek de hiç zor değildir.

ÇELİK, MERMER VE AHŞAP UYUMU 


Kaynak: Leestone

Birbirinden güzel pek çok farklı malzemenin bir araya geldiği bu ilginç yatak odasının yıldızı hiç şüphesiz yatak başında ve komodinlerde kullanılan masif ahşap kısımlar.

DÜŞÜK MALİYETLİ VE ŞIK ÇÖZÜMLER


Kaynak: Aguzzoli Arredamenti

Masif ahşap mobilyalar her zaman pahalı olacak diye bir kaide yok. Üstelik gereken malzemeyi temin ettiğiniz takdirde burada görülen raf grubu gibi görece basit bir işçilik gerektiren türden mobilyaları kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Bu şekilde maliyetleri bastırmanızın yanı sıra çok hoşunuza gidecek bir hobi sahibi de olabilirsiniz.

HER ZAMAN GÜZEL, HER YERDE GÜZEL


Kaynak: Back2wood

Ahşabın en önemli özelliklerinden biri de kelimenin tam anlamıyla her yerde ve her amaç için kullanılabiliyor olması. Evlerimizde çoğu kez suyla temas edecek noktalarda ahşap kullanmaktan kaçınırız. Oysa devasa yolcu teknelerinin güverteleri de ahşap kaplamadır. Sanılanın aksine doğru türde ahşap ve doğru bir bakımla ıslanması muhtemel alanlarda da rahatlıkla ahşap kullanılabilir.

ÖMÜRLÜK ŞİFONYERLER


Kaynak: Loaf

Buradaki şifonyerler gibi detaylı işçilik gerektiren ürünlerde de masif ahşap kullanımı oldukça azaldı. Bunun en önemli sebeplerinden biri hiç şüphesiz ahşabın işlenmesinin oldukça zor ve zahmetli oluşu. Ancak ortaya çıkan sonuca baktığınızda, aslında bu zahmete ve maliyete değeceğini anlıyorsunuz. Siz sıkılına kadar belki elli belki de yüz yıl boyunca ailenizde kalacak bu kıymetli mobilyalar gerçekte parayla ölçülemeyecek bir değere sahipler.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN


Kaynak: Carved Wood Design

Bazı eller vardır ki, her şeyi sanata dönüştürebilir. Bu olağan üstü güzellikteki bu mutfağa işte bu türden bir çift elin dokunduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Gözlerimize adeta görsel bir şölen sunan bu mutfaktaki ahşap işçiliği gerçekten de çok nadir rastlanacak türden. Dolaplardan mutfak adasına kadar her bölüm ve her detay muazzam bir incelikle işlenmiş.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder