16 Temmuz 2016 Cumartesi

Kaş ve Kirpik Bakımı İçin Öneriler


Yüzümüzün en çok dikkat çeken bölgesi olan gözlerimizin koruyucusu kaş ve kirpikler, aynı zamanda makyajda en çok vurgu yaptığımız ve yüz ifadelerimizi ön plana çıkardığımız detaylardan biri. Dolayısıyla güzel görünmek ve göz sağlığımızı korumak için düzenli olarak kaş ve kirpik bakımı yapmamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda kaşların çok ön plana çıktığını ve ayrı bir kaş modası bile olduğunu düşünürsek; artık kaş ve kirpiklerimiz de yüzümüzdeki diğer bölgelerimiz gibi aynı ilgiyi, belki daha fazlasını bile hak ediyor. Tabi yalnızca güzel olmak için değil, dışarıdaki mikroplara karşı gözlerimizi korumak için de bakımlı ve temiz olmaya özen göstermemiz gerekiyor.

Siz de kirpik ve kaşlarınızın, güzelliğiniz ve sağlığınız açısından önemini biliyor; ilerleyen yaşlarınızda genç ve sağlıklı görünmek istiyorsanız bu konuda size yardımcı olacak bakım sırlarına göz atabilirsiniz.

Değişen kaş ve kirpik modası artık daha çok bakımı olmayı gerektiriyor

Eskiden kaşlara şimdi verilen önem verilmezdi. Hatta hemen hemen her kadının kaşı, aynı şekil ve kalınlıktaydı. Şu son birkaç yıla kadar da yay şeklinde ince ve kalkık kaşlar oldukça modaydı. Fakat moda sektörünün gelişmesi ve kadınların güzelliğinde artık her bir noktaya aynı derece önem verilmesi; bizleri doğal gözüken ama iddialı olan kalın kaşlarla tanıştırdı. Böylece kadınlar yeni moda kaşlar sayesinde çok daha modern ve genç bir görünüme kavuştu.


Aynı şekilde kirpikler bile popüler bir moda konusu haline geldi. Şöyle ki, eskiden olsa takma kirpikler bile bizleri şaşırtırken; şimdi ise bu kirpiklerin birçok çeşidi çıkmaya başladı. Hatta yeni yeni trendler ortaya çıktı ve bizi rengarenk, hatta desenli takma kirpiklerle tanıştırdı.

Kaş ve kirpik modası sürekli değişse de, her durumda bakımlı olmak gerekiyor. Çünkü kaşların sürekli alınması veya saç rengine uygun tonlarda boyanması; kirpiklere sürülen kozmetik malzemeler ve takma kirpiklerden sonra kaş ve kirpikler hasar görüyor, dökülmeler yaşanıyor. Böyle bir durum sonucunda kaş ve kirpikler artık eskisi gibi olmadığı için yüz ifadesi bile değişebiliyor.
Kaş ve kirpik bakımı için pahalı markalara gerek yok.

Kaş bakımı yapmak için aslında pek çok yöntem var. Fakat bunlardan en etkilisi, halk arasında da çok bilinen çeşitli bitkisel yağlar ile yapılan bakım kürleri. Özellikle badem, hint ve fındık yağı bu konuda en etkili sonuç veren yağlar arasında yer alıyor. Uygulama yöntemi ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken, bir kulak çubuğunu yağa batırmak ve çubuğu kaşlarınızı üzerinde boyar gibi gezdirmek. Bu uygulama kaş ve kirpiklerinizdeki tüy sayısının artmasını ve daha parlak görünmelerini sağlıyor.


Kaşlarınızı bunun için özel üretilen küçük taraklarla taramanız, hem kaşlarınızın düzgün görünmesini hem de o bölgede kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Ayrıca kaşlar için özel üretilen serum ve bakım kremleriyle de daha sağlıklı ve gür kaşlara sahip olmak artık oldukça kolay. Eğer kısa yoldan bu sonuca gitmek isterseniz, estetik merkezlerinde de gürleştirme işlemi yaptırabilirsiniz.

Kirpikler için bakım önerileri

Kaşlarda olduğu gibi kirpik bakımında da bitkisel yağların oldukça büyük bir etkisi var. Özellikle kakao, zeytin, ceviz, susam ve fındık yağları kirpikler üzerinde mucize derecesinde olumlu etkiler yaratıyor. Bu yağları aynı şekilde kulak çubuğu yardımıyla kirpik diplerinize uygulayıp, bir saat bekletebilirsiniz. Bu işlemi haftada iki kez yapmanız olumlu sonuç almanız ve istediğiniz kirpiklere kısa sürede kavuşmak için oldukça yeterli bir süre.


Eğer kirpiklerinizin daha da gürleşmesini isterseniz, bunun için eczanelerde de satılan kirpik bakım kürlerinden alabilirsiniz. Aynı şekilde evdeki malzemelerle hazırlayacağınız kürle de aynı sonucu elde edebilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığı badem ve Hint yağını karıştırarak, bu karışımı kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz.

Her şeyden önce güzel ve sağlıklı görünen kaş ve kirpiklere sahip olmak için yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizlemeli, kirpik ve kaşlarınızın boyadan arındığından emin olmalısınız. Sonuç olarak, düzenli bir şekilde uyguladığınız kaş ve kirpik bakımı sayesinde güzel bir ifadeye ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmamanız için hiçbir neden yok.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder