31 Temmuz 2016 Pazar

Buğday Tene Yakışan Saç Renkleri


Tenimiz vücudumuzu streç film gibi kaplayan incecik bir örtü gibidir. Tene rengini veren madde pigmentlerdir ve bu doğuştan kalıtım yoluyla kazanılır. Tenimizin rengi fiziki anlamda bizim en temel karakteristik özelliklerimizden biridir. Ten rengi, doğru saç rengi ile birleştiğinde kişiyi diğerlerinden ayırır ve özel kılar. Herkesin ten rengi ile uyumlu saç rengi birbirinden farklıdır. Temelde bildiğimiz ve yaygın olarak anılan 3 tip ten rengi vardır. Beyaz, buğday ve esmer. Bu 3 tip ana ten rengi haricinde, kumral, açık buğday, koyu buğday, çok açık beyaz, orta beyaz, esmer, çok esmer olarak ifade edilebilecek ara tonlar da vardır elbette. Ama genelde ten rengi 3 tip temel tonla anlatılır. Ten renginiz buğdaysa, güneşe çabuk uyum sağlar, yazın kolayca bronzlaşabilir, kaş ve göz yapınız müsaitse, çok açık fildişi sarılar haricinde hemen hemen her tür saç rengini kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Buğday tenliyseniz ve eğer cildiniz de yapı olarak pürüzsüz, ne çok yağlı, ne çok kuru, lekesiz ve duru ise; hem makyajı, hem değişik renkteki pek çok kıyafeti, hem de çok marjinal olmayan saç renklerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.


En temel hatlarıyla ne tam beyaz, ne tam esmer olan, bu iki tonun arasında kalmış olan, bronzlaşmaya müsait olan, güneşte kızarmayan cilt rengi olan buğday, bazısaç renkleri ile iyi bir uyum yakalar. Buğday tenli bayanlar kendilerine gidecek tonları iyi tespit edip uyguladıklarında, uyumlu bir makyajın da yardımıyla hoş bir görünüm elde edebilir. Buğday tenlilerde sıcak kahve tonları, ara ara atılmış karameller, kızıl kahveler ve eğer cilt tipi pürüzsüz ise siyah renk de son derece iyi durur. Kendinize yakışan, sizi sağlıklı ve tam yaşınızda gösteren saç renklerini tercih ettiğinizde, saç rengi değiştirme işleminin saçlarda bırakacağı hasardan da bertaraf olacaksınız demektir; zira uygun saç rengini bulmak için ve kararsızlık yüzünden saç rengi değiştirme işlemini çok sık uygulatmak, bir süre sonra geri dönüşsüz biçimde yıpranmış ve yapısı bozulmuş saçlara sahip olmanıza neden olacaktır.

Buğday Tene Yakışan Saç Renkleri:

Titanyum beyazı
Van dyck kahvesi
Bakır kızılı
Açık kestane
Koyu kestane
Sütlü çikolata
Mavi siyah
Koyu kirli sarı

Açık Buğday Ten Rengine Yakışan Saç Renkleri

Eğer cilt yapısı pürüzsüz ve parlak, yüz iskeleti müsait, kaş kılları çok koyu renk ve gür yapıda değilse, açık buğday tenli bayanlar, sarıdan siyaha kadar geniş bir renk yelpazesini kullanabilirler. Sarı ve bakır kızıl tonları, karamel tonları, koyu bal rengi ve kahve tonları arasına atılmış karamel, bal, sarı gibi gölgeler açık buğday tenlilere yakışan renk tonlarıdır. Eğer uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız, siyah renge de bir şans verebilirsiniz. Açık buğday tenlilerde açık sarı tonları da iyi taşınabilir, ancak yine de siz platinyum sarı gibi uç renklerden kaçının; zira beyaza yakın çok açık sarılar, beyaz tenli ve doğal sarışın bayanlara daha uygun bir renktir.

Kızıl tonlar her ne kadar açık beyaz tenli kadınlarda daha iyi dursa da, eğer cilt yapısı kusursuz ve parlaksa, açık buğday tenli bayanlar da kızıl rengi kullanabilir. Ancak kızılın tonu çok mühimdir ve iyi ayarlanmalıdır. Bu rengi tercih edecekseniz, evde kendiniz değil, profesyonel bir kuaförden destek alarak boyatın. Zira bazı renkler risklidir ve sizi çok daha yaşlı, hasta, yorgun gösterebilir. 
Koyu Buğday Ten Rengine Yakışan Saç Renkleri

Ten renginiz koyu buğday ise, küllü kahveler, koyu kumrallar, çikolata ve toprak tonları tam size göre… Toprak tonları sıcak, natürel ve enerjik titreşimleriyle, koyu buğday tenleri son derece iyi tamamlayan alternatiflerdir. Ancak koyu buğday tenli bayanlar kahve tonlarını tercih edeceklerse, uç tonları değil, orta ton kahveleri tercih etmeliler. Kişinin kendi doğal saç rengine yakın tonları tercih etmesi, gözü yormayan ve aslına uygun bir görüntü elde edilmesini sağlar. Sıcak ve canlı bir ifade elde etmek için de normal saç renginden 1-2 ton daha açık bir renk kullanılabilir. Düz kahverengi ile zemin oluşturulan bir saça, çikolata, açık kahve, karamel, koyu bal rengi gibi daha açık tonlarla gölge de verilebilir.

Buğday tenlilerde uyumlu ve güzel duran renkleri, karamelize kahveler, fındık kabuğu, kumral tonlar, siyah ve bazı kızıl tonları olarak özetleyebiliriz; ancak bu tonları, bronzlaşma sebebiyle biraz daha esmerleşen ten rengini göz önünde bulundurarak yaz mevsiminde tercih etmemek daha doğru bir seçim olacaktır.

Kestane tonları da buğday tenli bayanlar için daha genç ve dinamik gösteren seçimlerdir. Yüzü daha genç, ışıltılı ve duru gösteren kestane tonlarıgenç saç renkleri olarak da bilinir. Koyu renk tonlarında boyanan saçların kişiyi daha genç gösterdiği bir gerçektir. Genç saç renkleri doğal görünüm arz eden saç renkleri olarak bilinir. Naturel kahveler, kumrallar ve bakırlar kişiyi daima daha genç gösterir. Aslında bunda ten rengi ve genel görünüm ile saç renginin uyumlu olması en gerçek kriterdir. Dupduru, lekesiz ve bembeyaz bir teniniz, açık tonlarda kaşlarınız ve renkli gözleriniz varsa, alın yapınız bombeli ve genişse, düzgün burun hatlarına sahipseniz, platinyum sarısı bile sizde doğal duracaktır. Ama söz konusubuğday tenli bayanlar olduğu için, genç saç renkleri bu ten grubundakiler için kahve, fındık kabuğu, toprak ve kestane tonlarıdır diyebiliriz.

Kestane renkleri ise buğday tenlilerde yüzü oldukça genç ve canlı gösterecek olan renklerdir. Yüzü daha da fazla ön plana çıkaran ve ışıl ışıl ve genç bir görüntü sergileyen kestane tonlarını ise özellikle de koyu buğday tenliler için ideal bir renktir.

Özetle buğday tenlilerde son derece iyi durur diyebileceğimiz renk tonları sütlü çikolata ve sıcak kahverengiler, karamel ve bal köpüğü tonları, koyu kirli sarı, kestane ve van dyck kahvesi ve tüm ara ton sarıdan koyu kahveye uzanan renk skalasıdır. İyisi mi alanında uzman iyi bir kuaföre gidin ve onun tecrübesinden yardım alarak saçlarınızı, buğday teninize giden bir renkle boyatın.

Ancak şunu unutmayın ki, saç renginizi belirlerken kendi orijinal saç renginizi, cilt tonunuzu, göz renginizi ve kemik yapınızı da göz önünde bulundurmanız, sırf moda olduğu için teninize hiç gitmeyen bir saç rengini uygulamamanız gerekir. Yüzünüze gitmeyen bir renk, sizi olduğunuzdan daha yaşlı ve ifadenizi yorgun gösterecektir.

Oysa kendinize yakışan bir saç rengiyle buğday teninizi de ön plana çıkarmış olursunuz.

kaynak:www.pufnoktalari.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder