24 Temmuz 2016 Pazar

Badem Sütünün Faydaları


Badem sütü; daha çok inek sütüne alternatif olarak tercih edilen laktoz içermeyen bir besin türüdür. Her yerde her an bulunmadığından dolayı da internet sitelerinde badem sütünün yapılışına dair bir takım bilgilerde verilmiş bulunmaktadır.

Badem Sütünün Faydaları Nelerdir? Hangi Besin Öğelerini İçerir?

Badem sütü tam bir magnezyum deposudur, bu nedenle de kemik sağlığı için oldukça faydalı olduğu tespit edilen hormonların üretilmesinde etkili rol oynamaktadır.
Badem sütü içeriği E vitamini sebebiyle tüm hücre zarlarını koruyucu etkiye sahip bir antioksidan niteliği taşımaktadır.
Doymamış yağ içerdiğinden dolayı kalp dostu olup, kalp hastalıklarının önüne geçmekte etkilidir.
Badem sütü de diğer sütler gibi proteinden zengin olduğundan dolayı büyümeyi ve gelişmeyi sağlamaktadır.
Aynı zamanda badem sütü içerdiği fosfor sebebiyle diş kemiklerinin gelişimde diğer sütlere nazaran çok daha etkilidir.
Yapılan incelemelere göre yaklaşık olarak ml badem sütünde 70 kalori, 2 gram proteinn ve 10 gram da karbonhidrat ile yine yaklaşık 3 gram yağ içerdiği tespit edilmiştir.

Badem Sütü Evde Nasıl Hazırlanır ?

Bir su bardağı taze badem içine üç su bardağı su ekleyin, bunu yaklaşık 7 – 8 saat suda bekletin, daha sonra suyu süzerek bademlerin için tekrardan üç su bardağı su ekleyin. Ve süt rengine gelene kadar blenderden geçirin. Son olarak da sütü yine beyaz bir tülbent yardımı ile süzün. İşte badem sütünüz hazır. Bunu buz dolabında 2 – 3 gün saklayarak istendiği vakit çıkarıp kullanabilirsiniz.

Ayrıca badem sütü vejetaryenler için oldukça ideal bir süt olup. Diğer inek yada keçi sütünden çok da farklı olmamakla beraber içerdiği yağ oranı nedeniyle de diyet yapanlar için de önerilen bir besin kaynağı konumundadır.

kaynak:http://iyi21.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder