24 Temmuz 2016 Pazar

Düğün Organizasyonunun Püf Noktaları


Yaz aylarının gelmesiyle açılan düğün sezonu, evlenmeye karar veren çiftler için tatlı bir telaş olsa da, düğün hazırlıkları zaman zaman stresli bir hale dönüşüyor.

Düğün organizasyonunun nasıl ve nerede yapılacağı ve detayları, hazırlık sürecinde oldukça özen gösterilen konuların başında geliyor. Çiftler hayalini kurdukları düğünü yapabilmek adına her detaya titizlikle yaklaşırken, kendilerini bir karmaşa içerisinde buluyor.

Sizde hafızalardan silinmeyecek bir düğün hayal ediyorsanız, düğün organizasyonunda dikkat etmeniz gerekenler konusunda önerilerimize göz atabilirsiniz.


Düğün organizasyonunun püf noktalarının başında ilki düğün tarihine ve mekânına karar vermek geliyor. Bu noktada, düğün yeri ve tarihine aylar öncesinden karar vermek ve rezervasyon yaptırmak, son dakikada yer bulamamak ya da bütçeyi aşan fiyatlarla karşılaşmamak açısından önem taşıyor. Yan sıra, mekânın koşularına göre ek bir plan oluşturmanızda fayda var. Açık bir düğün mekânı tercih edecekseniz, düğün günü yağmur yağma ihtimaline karşı sizin ve davetlilerinizin zor durumda kalmasını önlemek için, mekânın kapalı bir yeri olup olmadığına da dikkat etmek gerekiyor.


Düğün mekânına karar verdikten sonra sıra diğer detaylarına geliyor. Bu detaylar için, önce istek ve ihtiyaçlarınızı belirleyip, bu doğrultuda bir liste hazırlamak, organizasyonu kolaylaştırarak, daha stressiz bir süre geçirmenize yardımcı oluyor. Ayrıca, bu sayede, ayrıntıları da takip edebilmeniz kolaylaşıyor.


Düğün organizasyonunda mekân süslemelerini kendiniz yapacaksanız, bütçeniz uygun seçenekleri önceden belirlemeniz, her şeyin istediğiniz gibi olmasına yardımcı oluyor. Düğün menüsü, pasta ve davetiyelerinde yine bir liste dâhilinde planlanmanız ve düğün mekânının ortamı ve kapasitesine göre düzenlemeniz, gereksiz ayrıntılarda boğulmanızı önlemiş oluyor.


Düğün için müzik seçimi de düğün organizasyonunda dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Giriş müziği, düğün sırasında ne tarz müziklerin çalınacağı ve hangi dansların yapılacağına karar vererek, yıllar sonrasında keyifle hatırlayacağınız bir düğün geçirebilirsiniz.


kaynak:http://evliligim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder