20 Temmuz 2016 Çarşamba

Evlerde Vintage Rüzgârı


Ev dekorasyonunda birçok farklı tarz ve farklı uygulama, son dönemde trend hale gelmiş durumdadır. Dekorasyon tarzları arasında son dönemde en çok dikkat çeken tarzlardan birisi ise vintage dekorasyon tarzıdır. Evinizi adeta nostaljik bir zaman tüneline dahil edeceğiniz vintage dekorasyon tarzını uygulamak da oldukça dikkat gerektiren bir tercihtir.


Vintage Bir Dekorasyonda Mobilya Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Vintage bir dekorasyonda en dikkat çeken ve vintage havayı en iyi yakalamanızı sağlayan objeler mobilyalardır. Bu sebeple büyük dekorasyon firmaları son dönemlerde vintage tarzda tasarladığı mobilyalara büyük bir önem vermektedir. Bu mobilyaların diğer mobilyalara oranla daha pahalıya satıldığını düşündüğümüzde ise, vintage dekorasyon severler için tercih edilmesi gereken ilk yerler ikinci elciler ve eskiciler çarşılarıdır. Bazen ikinci elcilerde bulunan bir mobilya, evinizin en gösterişli ve en dikkat çekici objesi haline gelebilir. 

Vintage mobilya seçimi yaparken modern ve keskin çizgilerde dizayn edilmiş mobilyalardan uzak durmanız gerekecektir. Eski görünümlü, açık renklerde, mümkünse biraz el işçiliği olan mobilyalar sizin için ideal olan mobilyalardır. Hatta ferforje tarzında dekore edilen mobilyalar da sizin için kurtarıcı parçalar olabilir.


 


Vintage Bir Dekorasyonda Aksesuar Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Vintage dekorasyon sevenler için en eğlenceli şey şüphesiz ki dekorasyona aksesuarlar ile farklılık katılan uygulamalardır. Eski çarşılar ve ikinci elciler saatlerce gezilerek bulunan en güzel vintage aksesuarlar, evin dikkat çekici köşelerinde özenle sergilenirler. Hatta aksesuar bulma konusunda kullanmadığı parçaları dolaplara kaldırmış aile büyükleri de size oldukça yardımcı olacaktır.

Vintage bir dekorasyon etkisi yaratacak aksesuarlar arasında en çok kullanılanlar; antik görünümlü mobilya kulpları, duvar askıları, aplikler ve vazolardır. Özellikle bronz ve pirinç kaplama aksesuarlar, odanızda buram buram naftalin kokmasını sağlayacak dokunuşlardır.

 


kaynak:http://www.dekoryasam.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder