1 Temmuz 2016 Cuma

Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulurum?

Yüzümüzde bulunan gözeneklerin ‘kir,yağ,ve ölü hücreler’ le gözeneklerin bir tampon gibi kapatmasıyla oluşur. Sadece yüzümüzde değil vücudumuzun her hangi bir bölgesinde’de oluşabilir. Fakat bizler genelde yüzümüzde oluşanlar ile savaş içerisine gireriz. Siyah noktalar kol’da,sırt’ta ve kılların yoğun olduğu bölgelerde yağ bezlerinin yoğun çalışması sebebiyle’de oluşabilirler. Bu bezlerin salgıladığı yağ ile ölü hücrelerin birleşimide o bölgedeki gözenekler dolar ve yine bize siyah nokta olarak geri dönmektedir. Siyah noktalardan nasıl kurtulurumsorusunun cevabını verelim;

SİYAH NOKTALAR NASIL TEMİZLENİR?

Öncelikle bir cilt uzmanından yardım almanızı öneririz. Çünkü kendimiz temizlemeye çalışığımızda yüzümüze veya siyah noktanın oluştuğu bölgeye zarar verme olasılığımız daha fazla olur. Sizin göremeyeceğiniz derinizin altındaki kılcal damar kanamasına sebep olursunuz.

SİYAH NOKTA TEDAVİSİ NASIL OLUR ?

Öncelikle cildinize buhar verilir. Bunun sebebi cildiniz yumuşatmak. Cildiniz yumuşadıktan sonra büyüteç yardımı ile o bölgeye hijyenik tedbirler aldıktan sonra her iki taraftan baskı uygular ve içerisini temizlemiş olur. Ardından gözenek mikrop kapmasın diye bölgeyi tonic ile temizler.İçi temizlenmiş gözeneği sıkıştırmak için maske uygulanır. Bu işlemin ardında siyah nokta oluşumunu önlemek birazda sizin elinizde. Cildinizi korumak,nemlendirmek ve kirlerden arındırmak evinizde basit donuşlar ile mümkün.

SİYAH NOKTALAR TEMİZLENMEZSE NE OLUR ?

Siyah noktalar temizlenmezse gözeneklerin nefes almasına engel olurlar ve yağ salgısı dernin üzerine çıkamadığı için sivilce oluşumuna neden olabilir. Eğer cilt uzmanına gidecek zamanınız yok ise alternetif olarak aşağıdaki bitkisel doğal maskeleri uygulabilirsiniz. Fakat dikkatli olmanızı öneririz maskeler içerisinde vücudunuza alerji yapabilcek maddeler içerebilir.

SİYAH NOKTALAR İÇİN BAL MASKESİ

Bal insan tenine uygulandığında besleyici,nemlendirici ve temizleyici bir etkiye sebep olur. Kısık ateşte ısıtılmış 2-3 çorba kaşığı bal siyah noktalarınız temizlemek için size yardımcı olabilir. Ilık balı siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra durulayın.
SİYAH NOKTALAR İÇİN LİMON MASKESİ

Yarım limon ve 1 yumurta akını bir tas içerisinde iyice karıştınız. Ardından hafif ateşte ısıtın. Katılaştıktan sonra ılık bir şekilde yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra uyguladığınız bölgeyi ılık suyla durulayın. Limonun cildi sıkılaştırma etkisi vardır. Aynı zamanda yumurta akının gözenekleri temizleme,gözenekleri küçültme ve cildi sıkılaştırma etkisi vardır.

kaynak:http://nurfeza.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder