2 Temmuz 2016 Cumartesi

Banyolara Altın Renkli Dokunuşlar

Banyo renkleri konusunda bambaşka ve alışılmadık bir yöne doğru ilerlesek ve altın renginin o ihtişamlı büyüsünü siyah ve beyaz tonlarıyla harmanlasak nasıl olur sizce? Bu üç renk birbirleri ile o kadar bütünleşen bir yapıya sahip ki, bir araya gelişleri her tarza uyum sağlayabilen mükemmel bir ahenk yaratıyor.


Sizce banyo tasarımları için en ideal renk kombinasyonları hangisi? Banyoların temizlik ve hijyenle doğrudan ilişkili yaşam alanları olmasından ötürü çoğumuz banyo dizaynlarımızda beyaz ya da açık renkli tonları tercih ediyoruz; daha canlı ve hareketli bir banyo isteyenlerse genellikle yeşil ya da lila tonlarını kullanıyor. Peki banyo renkleri konusunda bambaşka ve alışılmadık bir yöne doğru ilerlesek ve altın renginin o ihtişamlı büyüsünü siyah ve beyaz tonlarıyla harmanlasak nasıl olur sizce? Bu üç renk birbirleri ile o kadar bütünleşen bir yapıya sahip ki, bir araya gelişleri her tarza uyum sağlayabilen mükemmel bir ahenk yaratıyor. Dekorasyon ve tasarım dünyasının her geçen gün yenilendiği ve değiştiği günümüzde de banyolarda bu muhteşem ahengin tılsımı sıklıkla görülmeye başlandı. 

İHTİŞAM ÖN PLANDA


Kaynak: The Design Practice by Uber

Görür görmez sizi hayrete düşüren bir şıklığa sahip olan bu banyo koyu renk mermerlerin altın renkli küvet ünitesiyle bir araya gelmesinin yarattığı estetik anlayışı mükemmel bir ışıklandırma sistemiyle perçinliyor. Lüksün ve ihtişamın ön planda olduğu banyoda konfor da geri plana atılmamış ve ortaya kusursuz bir banyo modeli çıkmış.

PERDELER VE AKSESUARLAR


Kaynak: Ogle Luxury Kitchens & Bathrooms

Elbette banyonuza altın renkli dokunuşlar eklemenin tek yolu altın yaldızlı kaplamalara sahip olan lüks küvetler edinmek değil. Çok daha ekonomik ve şık bir seçenek daha var: Perdeler! Özellikle eğer siyah beyaz renklere sahip bir banyonuz varsa hem banyonuza yenilik katmak hem de daha sıradışı ve zengin bir görünüm yaratmak için mutlaka altın renkli perde ve aksesuarlar kullanmanızı öneriyoruz.

ALTIN DETAYLI MOZAİKLER


Kaynak: Matteo Bianchi Studio

Eğer altın renginin keskin ve fazlasıyla gösterişli yapısını dominant bir tarzda kullanmak istemiyorsanız ancak banyonuza altın rengin tılsımından bir parça pırıltı eklemek istiyorsanız banyonuzda kullandığınız mozaik fayansları altın dokunuşlara sahip olan renklerde tercih edebilirsiniz. Hem yalın ve dinlendirici bir görünüm hem de pırıltılı ve şık bir tasarım...

ALTIN TOZUNA BATIRILMIŞ GİBİ!


Kaynak: Stephanie Coutas

Minimalist tarzlar hiç de size göre değilse ve altın renk karakterinizi belirliyorsa o halde sınırları genişletebilir ve tıpkı bu örnekteki gibi abartı ama hiçbir şekilde gözü rahatsız etmeyen harika bir ihtişama sahip banyo tasarımları ortaya çıkarabilirsiniz. Altın tozuna batırılmış gibi görünen bu banyo fantastik bir atmosfer yaratıyor değil mi?

AYNALAR


Kaynak: Nicola Holden Designs

Siyah beyaz banyonuzu altın renkli dokunuşlarla daha şık ve göz alıcı hale getirmenin en kolay yollarından biri de pek tabii ki aynalardır. Bu örnekteki gibi şık ve stil sahibi bir ayna çerçevesi banyonun tüm atmosferini değiştirmeye yeter.

MUHTEŞEM BİR TASARIM


Kaynak: Interior Desires

Altıgen fayansların renk uyumu ve modern görünümü, bembeyaz tuğla görünümlü seramik duvar fayansları ve retro tarzlı lavabo ünitesinin banyonun dizaynındaki son dokunuş niteliğindeki altın ayrıntıları ile tek kelime ile muhteşem bir tasarım! Göz yormayan, abartısız ve yalın ama aynı zamanda da gösterişli ve kararında bir lüks!

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder