2 Temmuz 2016 Cumartesi

Fondöteni Yüze Mükemmel Uygulamanın 7 Yöntemi


Makyajın güzel ve etkili görünmesi için yüzde bulunan damar çatlamalarının, çillerin, lekelerin kapatılması ve cildin makyajı hazırlanması için zemin oluşturulması gerekir. Fondöten bu anlamda yüze sihirli bir dokunuş etkisi yapar. Günümüzde birçok fondöten çeşidi ve markası var. Özellikle fondötenin kaliteli bir ürün seçilmesi cilt sağlığı açısından ve hassas ciltlerin korunması için oldukça önemlidir. Bu ürünlerden cilt tipinize uygun olanı doğru seçmek kadar fondötenin yüzünüze nasıl uygulanacağını doğru bilmek de güzel bir makyaj yapmanın sırlarından biri. Yanlış uygulanan bir fondöten sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebileceği gibi makyajınızın tüm havasını söndürmeye yetebilir.


Fondöten yüze en doğru nasıl uygulanır? İşte, uygulayabileceğiniz 7 yöntem.

Fondöten sürülmeden önce cildin fondötene hazırlanması gerekir. Bir pamuk ve yüz temizleme suyu ile yüzünüzü öncelikle iyice temizleyin. Fondöten yüze uygulanmadan önce cildin iyice temizlenmiş ve arındırılmış olması ve makyaja hazırlanmış olması gerekir. İyi bir temizleme cildi kirlerden ve her ne kadar bir gece önceden makyaj temizlenmiş olsa da kalabilecek kalıntılardan uzaklaştırmayı sağlar.

Fondöten sürmeden önce yüze primer (baz) uygulamak fondötenin daha kolay sürülmesini ve yüzde daha uzun süreli kalabilmesini sağlar. Elleriniz içinde kremi iyice ovuşturarak ısıttıktan sonra cildinize iyice dağıtarak uygulayın.

Fondöteni bir fırça yardımıyla yüzün merkezinden başlayarak tüm yüzünüze sürün. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmeye özen gerekir çünkü kalın fondöten tabakası sizi olduğunuzdan daha yaşlı göstermeye sebep olur. Fondöten uygulayacağınız fırça ve süngerlerin daha sonra ciltte oluşabilecek problemler yaratmaması açısından temiz olmasına özen gösterin.

Fırçayla sürdüğünüz fondöteni bir fondöten süngeri yardımıyla yüzünüze iyice dağıtın.

Göz kapakları ve gözaltları için fondöteniniz ile aynı renkteki bir kapatıcı kullanılın ve kapatıcıyı gözaltlarına ve göz kapaklarına uygulayın.

Yumuşak ve küçük bir fırça ile fondöten üzerine pudranızı uygulayın. Pudra yüz kıllarının yönüne göre uygulanmalıdır.Fondöten kadar pudranın da kaliteli bir ürün olması cildinizin sağlığı açısından önemlidir.

Fondöten ve pudra fazla geldiyse bu fazlalıkları yumuşak bir bez havluyu ya da küçük bir pamuğu hafifçe dokundurarak temizleyin. Kağıt havlu ya da peçete kullanmak sert yüzeyleri nedeniyle cildinizi tahriş edebilir.


kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder