2 Temmuz 2016 Cumartesi

Göz Çevresi Kırışıklıklarına Karşı 5 Öneri


Göz çevresi kırışıklıkları, kadınlara ilk karşılaştıklarında hayal kırıklığı yaşatan bir durumdur. Hatta birçok kadın göz çevresi kırışıklıkları belirmeye başladığında bu durumu, bir facia olarak nitelendirebilir. Güzellik gibi bir kavrama verilen önemden mi kaynaklanıyor ya da kırışıklıklarla ilk karşılaştığımızda zamana karşı bedenimizin yıprandığı gerçeğiyle yüzleştiğimiz için şok mu yaşıyoruz bilemem! Ama göz altı kırışıklıkları ve özellikle kaz ayağı çizgileri, biz kadınların canını fazlasıyla sıkıyor!

Göz bölgesi derisinin son derece hassas olması nedeniyle, kaçınılmaz olarak her insanın yüzleşeceği göz altı kırışıklıklarını geciktirmek için neler yapabilirsiniz?

Göz altı bölgenize narin davranın

Göz altı bölgesinde hassas dokunuşlar yapmanız gerektiği ya da cilt maskelerinin göz altı bölgesine uygulanmamasına yönelik uyarılar boşuna değil! Makyajınızı temizlerken, göz kreminizi uygularken göz altlarına yüzük parmağınızla hafif dokunuşlar yapın. Göz altını özellikle makyaj temizleme sırasında hırpalar, bu bölgeyi çekiştirerek, hırçın davranarak temizlerseniz göz altı kırışıklıklarına zemin hazırlarsınız.

Göz altı kremleri kullanın

Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren göz altı kremleri ile göz altı bölgenizi en azından akşam yatarken nemlendirin. Bu bölgenin kurumasına izin vermeyin. Düzenli olarak cilt bakımınız kadar göz altı bakımınıza da özen gösterin.

Yorgun ve stresli bir hayata hayır!

Sadece göz altlarınız için değil tüm cilt ve beden sağlığınız için stres, en olumsuz koşulları yaratır. Stresten uzak yaşamaya çalışın, hayatınızda stres yaratan durumları ve çözüm yollarını iyi analiz edin. Mümkün olduğunca düzenli olarak uyuyun. Göz altı şişliklerine sebep olan kronik yorgunluk, kronik uykusuzluk gibi faktörler karşısında bir uzman desteği alın.

Sigarayı Bırakın

Sigara cilt sağlığınızı tehdit ederek, cilt kırışıklıkları ile erken yaşlanmaya kapı aralar ve dişlerinizin sararmasına yol açarak güzelliğinizden çalar. Sigarayı bırakın!

Doğal maskelerden yardım alın

Göz altı kırışıklıklarını geciktirmek ve ilk kırışıklıkları azaltıp, derin çizgilere dönüşmelerini engelemek için salatalık ve çilek ile oldukça etkili doğal maskeler yapabilirsiniz. Bir dilim salatalık ve bir dilim çileği iyice ezin. Bu karışıma bir çay kaşığı hindisyan cevizi yağını ekleyerek, maskeyi göz altlarınıza yüzük parmaklarınızla çok hafif dokunuşlar uygulayarak yedirin ve yarım saat sonra maskeyi cildinizden temizleyin. Ardından göz altı nemlendiricinizi uygulayın.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder