4 Temmuz 2016 Pazartesi

Saç Bakımına Dair Ufak Tüyolar


Saç bakımınızı ne kadar doğru yapıyorsunuz? Saçlarınızı doğru bir şekilde kurutmak, doğru taramak ve düzleştiricinin zararlı etkenlerinden korumanın yolları olduğunu biliyor musunuz? Gelin sizler için bir araya getirdiğimiz ufak saç bakım tüyolarına göz atalım.

Saçlarınızı doğru kurutmanın yolu

Isı saç telerinin güçsüzleşmesi ve kırılmasına neden olur. Kullandığınız düzleştirici ve maşalar ise bunu tetikleyen ürünlerdir. Düzleştirici ve maşa kullanmak yerine saçlarınızı doğal kurumaya bırakmalısınız. Yeterli vaktiniz olmadığında ya da daha hacimli saçlara sahip olmak istediğinizde saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Fakat sıcak değil, soğuk modu tercih etmelisiniz.

Daha iddialı, sağlıklı ve daha rahat şekil verebildiğiniz saçlara kavuşmak için ise onları hava ile kurutmayı deneyin. Saçları hava ile kurutmanın yolu nemi iyi çeken bir havluyla mümkün. Islaklığı kolayca emebilen bu havlu saçınızın kısa sürede kurumasını sağlayacak. Saçınız nemliyken sıvı saç kremi kullanarak kabarma ve elektriklenme problemine çözüm bulabilirsiniz. Normalde aşırı sönük ya da elektriklenen bir saç yapısına sahipseniz, parmaklarınızla biraz kabartıp topuz yapmayı deneyin. Kuruyana kadar bekleyip açtığınızda, hoş dalgalar ve hacime sahip bir saçla karşılaşacaksınız.

Saç taramanın da bir yolu var

Banyodan sonra birbirine dolanmış saçlarınızı açmaya çalışırken farkında olmadan zarar verebilirsiniz. Saçlarınızı tararken doğru bir şekilde taramaya ve doğru tarağı kullanmaya özen göstermek gerekiyor. Çünkü her işte olduğu gibi saç taramanın da püf noktaları var. Örneğin saçlarınız ıslakken saç fırçası kullanmamak bunlardan biri. Geniş dişli bir tarak kullanarak saçınızın kolay taranmasını sağlayabilir ve aynı zamanda saçınızın yıpranmasını önleyebilirsin. Saç fırçasını saçınız hafif nemli ya da kuru olduğu zaman kullanmalısınız. Saç taramada önemli noktalardan biri de saç fırçasının kıllarıdır. Gerçek hayvan kılından yapılmış fırçalar saçlarınız için doğru ve sağlıklı bir seçim olacaktır. Saçınızı taradıktan sonra elektriklenme şikayetiniz varsa plastik fırça ile veya tarak kullanmayarak bu sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Düzleştiricisiz olmaz mı?

Piyasada seramik, termal, metal ve iyonik olmak üzere pek çok çeşit düzleştirici bulunmaktadır. Bunlardan özellikle seramik plakalı olanların saçı daha az yıprattığı belirtilse de, düzleştiriciler sürekli ve yanlış kullanımla saçınızda önemli hasarlara yol açabilir. Düzleştirme işlemini uygularken saçınızı ısının zarar verici etkilerinden korumak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var:
Düzleştiricinizi temiz tutmaya özen gösterin. Sen ona iyi bakacaksın ki, o da senin saçlarına daha faydalı olsun.
Düzleştirme işlemi bitene kadar saçınıza herhangi bir ürün kullanmayın.
Düzleştirme işlemini ince tutamlar halinde yaptığınızda daha iyi ve daha güzel bir sonuç elde edeceksiniz. İşlem esnasında düzleştiriciyi saçında uzun süre bekletmemeye dikkat et, fazla ısıdan dolayı bir de saçınızdan olmayın.
Şekil verme işleminden sonra saçlarınızı geniş dişli bir fırçayla tarayın.
Saç uçlarınıza serum uygulayarak elektriklenen saç tellerinizi yatıştırın.
Düzleştiricinin soğumasını bekledikten sonra, temizleyin ve bir sonraki kullanıma hazır halde dolabınızda saklayın.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder