4 Temmuz 2016 Pazartesi

Saç Bakım Tüyoları


Daha güzel saçlara sahip olmak için saç bakımına dair ufak tüyolar seni bekliyor. Bakalım saç bakımınızı doğru yapıyor musunuz?

Saç bakımıyla ilgili bilinmesi gereken doğruları sizler için bir araya getirdik. Saç bakımıyla ilgili kafanızdaki pek çok soru işareti yazımızda cevap buluyor.

Öncelikle saçları kurutan ve gözeneklerin tıkanmasına neden olan saç şekillendiricilerini direkt olarak saç diplerine uygulamamalısınız. Kimyasal işlemler ve fiziksel etkenlerden dolayı yıpranan saçlarınızı onarmak, ışıltısını geri kazandırmak için saçınıza uygun bakım ürünlerini kullanmalısınız.

Ucuz olduğu için marketlerde satılan saç bakım ürünlerini tercih etmek telafi edilemez sonuçlara yol açabilir. Bakım ürünlerini almadan önce bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır.

Saçlarınızı düzenli kestirmeyi ihmal etmeyin. Saçlarınızı uzatıyor olsanız bile sağlıklı saçlara sahip olmak için onları altı ile sekiz haftada bir kestirmelisiniz. “Uçlardan aldırmak” dediğimiz işlem sandığımızdan daha yararlı.

Saçların her gün yıkanması bilinenin aksine saçın daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaz. Aksine her gün yıkanan saçlar; saç tellerinin ihtiyacı olan sağlıklı yağlardan faydalanmamasına neden olur. Saçların bu yağlardan yeteri kadar besin alabilmesi için saçların gün aşırı yıkanması gerekir.


Saçlarınızı nasıl yıkamalısınız?

Öncelikle saç cinsinize uygun şampuan ve bakım kremi seçmeye özen gösterin. Bunu en kolay deneme yanılma yöntemi ile anlayabilirsiniz. Saçlarınızdaki kir, ölü deri ve yağ gibi fazlalıkları şampuanlama işlemi ile ortadan kaldırabilirsiniz. Şampuanı avuç içlerinizde iyice yaydıktan sonra saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yaparak köpürtün. Ardından ılık su ile durulayın. Ancak saç telleri ıslakken daha kırılgan olduğundan nazik olmalısınız.

Saçlarınızın asıl kirlenen bölümü dipleridir, uçları değil. Bu nedenle şampuanı sadece nazikçe saç diplerine uygulamanız yeterli olacaktır. Böylece saç diplerine oranla daha kuru ve yıpranmış olan saç uçlarını daha da kırılgan hale getirmemiş olursunuz.

Sıcak su saçların kurumasına ve derinin tahriş olmasına yol açar. Bu yüzden durulama sırasında sıcak su yerine ılık ve soğuk su kullanılmalıdır. Durulama sırasında kullanılan ılık su gözeneklerin açılmasını, saçta bulunan yağ ve kirin suya karışmasını sağlar. Ardından kullanılan soğuk su ise gözenekleri kapatarak saçların parlamasına yardımcı olur.

Mutlaka saç kremi kullanın

Saçlarınıza bakım kremi uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Saçlarınızın kremsiz de açılabileceği yanılgısına düşmeyin; saç kremi saçınızın kolay taranmasını sağlarken, kaybettiği nemi ise geri kazandırır. Bakım kremini saç uçlarına uygulayıp, 2-3 dakika kadar bekleyin ve ardından iyice durulayın. Saçlarınızdaki farkı göreceksiniz.

Haftada bir maske uygulayın

Onarıcı proteinler, parlaklığı arttırıcı ve nemlendirici etken maddeler içeren saç maskeleri, saçların beslenip güçlenmesine yardımcı olur. Haftada bir saç uçlarınıza maske uygulayarak saçınızın kolayca taranıp şekil almasını sağlayabilirsiniz. Banyo esnasında nemi alınmış saçınızda 2-3 dakika bekleterek uygulayın.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder