2 Temmuz 2016 Cumartesi

Doğal Yollarla Saç Rengini Açmanın 10 Yolu


Biz kadınlar, özellikle koyu renk saçlı olanlarımız açık renk saçları oldukça beğenir ve boya görmeden kendi saç rengimizden birkaç ton açık saça sahip olmak isteriz. Kimileri oryal kullanmadan bunun mümkün olmadığını söylese de birkaç doğal formülle saçınızın rengini açabilirsiniz.

Boyanan saçınızın rengi istediğinizden koyu olması halinde de bu doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Açıcı uygulamadan daha açık tonlara dönmek istiyorsanız, bunun birkaç doğal yolu var. Saçlarınızı oryal gibi kimyasal açıcılarla yıpratmadan, tamamen doğal ve etkili yöntemlerle onların rengini bir iki tona kadar açabilir, parlak ve ışıl ışıl saçlara sahip olabilirsiniz.

Hemen her evde bulunabilen bitki ve yiyeceklerin aslında doğal bir saç rengi açıcısı olduğunu biliyor musunuz? Sizlere saçınız için son derece zararsız ve etkili olan malzemeleri bir araya getirdik. Saç renginizi biraz açıp doğal ışıltılar kazandırmak istiyorsanız, bu uygulamaları kulak arkası etmeyin.

Papatya Suyu

Küçüklüğümüzden beri bildiğimiz en etkili doğal açıcılardan biri şüphesiz papatya suyu. Papatya suyu saç renginizin açılmasına yardımcı olduğu gibi saçınıza altın sarısı parlaklığı veriyor. Bunun için kuru papatyaya ihtiyacınız var. Kuru papatyayı aktardan bulabilirsiniz. 2 bardak suya bir avuç papatya atıp rengi sarı olana kadar kaynatın, ancak renginin turunculaşmamasına dikkat edin.

Süzdükten sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca karışımı boş bir sprey şişesine boşaltın. Ardından saçlarınızın her yerine papatya çayını yedirin. Geriye biraz beklemek kalıyor. Balkona veya dışarı çıkıp en az bir saat kadar gün ışığında bekletin. Bu aşamada tarayarak kurutmanızda fayda var. Böylece papatya çayı saçınızın her yerine işlerken, saçınızın gürleşmesine de etki edecek. Saçlarınız istediğiniz altın sarısı görünümüne ulaşana kadar her iki günde bir işlemi tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi de doğal saç açıcılar arasında yer alıyor. Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda saçlarınızdaki kepeğin azalmasına ve daha canlı ve güçlü saçlara kavuşmanızı sağlar.

Bal ve Zeytinyağı

Doğal yolla saç açma denilince akla gelen müthiş ikili bal ve zeytinyağıdır. Yarım bardak bal ile yarım bardak zeytinyağını iyice karıştırıp bir karışım elde edin. Saçınız nemliyken açılmasını istediğiniz bölümlerine veya saçınızın tamamına bu karışımı sürün. Bal ve zeytinyağı saçınıza iyice işlemeli.

Yarım saat kadar beklettikten sonra saçınızı durulayın. Bu yöntemin saçlarınıza hiçbir zararı yok, aksine faydası var. Bu uygulamayı birkaç gün arayla yaparsanız, hem kısa sürede saç renginizin açılmasını sağlar, hem de saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandırırsınız.

Karbonat

Doğal saç rengi açma yöntemleri arasında başı çekenlerden biri de Karbonattır. Banyoda ıslak saçlarınıza bir kaşık karbonatı serpip tüm saçınıza yedirin. Karbonat, saç rengini açmasının yanı sıra arındırıcı özelliğiyle yağlı saç derisini derinlemesine temizler.

Limon

Saç rengini açmanın bitkisel yollarından biri olan limon, yüzyıllardır bayanlar tarafından doğal açıcı olarak kullanılmakta. Bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp boş bir sprey şişesine alın. Islak saçınıza karışımın tümünü sıkın. Sonrasında balkona çıkıp güneşlenmenin keyfine varın. Bu uygulamayı tatildeyken de yapabilirsiniz. Nemli saçınıza limonlu suyu sürüp güneşlendiğinizde saçınız daha kısa sürede açılacaktır. 20-30 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı durulayın.
Limon ve güneş ışığının saçınızı kurutup yıpratma ihtimaline karşı, uygulamanın ardından bakım maskesi kullanabilirsiniz.

Tarçın

Tatlılarınızın vazgeçilmezi ve aynı zamanda şifa kaynağı tarçın saç rengi açmada da etkili bir formül. Tarçını nasıl mı kullanacaksınız? Saç kreminizin içine biraz tarçın ekleyip iyice karıştırın. Ve bunu tüm saçınıza yedirin. Daha sonra bone takıp 10 saat kadar bu şekilde bekleyin. Uzun süre beklemesi gerektiğinden bu uygulamayı gece yapmanızda fayda var.

Geceden yapıp sabah saçlarınızı yıkadığınızda doğal ışıltılara kavuşmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Bu doğal yöntem ile saçlarınız hem parlak hem de bakımlı bir görünüme kavuşacak.

C Vitamini Tabletleri

Sağlıklı ve zinde olmamıza yarayan C vitamini, saç bakımında da oldukça etkili. C vitamini saçımızda oluşan koparak dökülmeleri önlediği gibi, ışıl ışıl saçlara kavuşmamıza yardımcı olur. Saç renginizin bir iki ton kadar açılması için, ezip toz haline getirdiğiniz 5-10 adet C vitamini tabletini günlük şampuanınızın içine ekleyip karıştırın. Saçlarınızı bu karışımla düzenli olarak yıkadığınızda, saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz. Özellikle boyalı saçlarda oldukça işe yarıyor.

Siyah Çay

Gün içinde sıkça tükettiğimiz içeceklerden biri olan çay, aynı zamanda saçlarımız için doğal güzellik iksiri. Tanik asit bakımından zengin olan siyah çay, saç rengini açmaya yarıyor. 2-3 yemek kaşığı çayı demleyip saçınıza sürün, yarım saat bekledikten sonra durulayın. Düzenli uyguladığınız takdirde etkisini göreceksiniz.

Bira

Saçları açmaya yarayan bir diğer malzeme ise bira. Birayı seyreltmeden saçlarınıza dökün. Saçlarınızın açılmasına faydalı olacaktır. Ancak her hafta uygulamayı ihmal etmeyin. Güneşte bir saat kadar bekledikten sonra yıkayıp kurutun.

Güneşlenin

Saçlarınız için en doğal renk açıcılarından biri güneştir. Özellikle yaz aylarında bol bol güneşlenerek saç renginizin doğal yoldan açılmasını sağlayabilirsiniz. Güneşli bir günde ve tatildeyken saçlarınızı gün ışığına bırakıp onun sihirli gücünden faydalanın. Özellikle denizden çıktıktan sonra tuzlu su ile güneşin birleşimi saç renginizin açılmasını hızlandıracak. Ancak güneşlenirken cildinizi güneş ışınlarına karşı korumayı unutmayın. Mutlaka yüksek koruyucu faktörlü bir güneş kremi sürün.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder