2 Temmuz 2016 Cumartesi

Cildiniz İçin Mucizevi Maskeler


Kış aylarının bu soğuk günlerinde dikkat etmemiz gereken şeylerden biri de cildimiz. Soğuk hava, klima ve kaloriferin etkisiyle kuruyup yıpranan cildimiz için önlem alma zamanı. Bunun basit ve pratik bir yolu var; o da yediklerimize içtiklerimize dikkat etmek.

Avokado, muz, süt, mayonez ve şeker gibi besinler ile cildinizi nemlendirip daha canlı ve sağlıklı bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Öğünlerinize meyve ve sebzeyi mutlaka dahil edin. Her gün 2 porsiyon yeşil lifli sebze ile mevsim meyvesi yemeniz vücudunuzu daha sağlıklı bir hale sokacak. Meyveler içinde karpuz, sebzelerde ise domates ve brokoli tam bir nem kaynağı. Sizler için canlı, sağlıklı ve nemli bir cilde sahip olmanın tüyoları bir araya getirdik:

Sigara ve alkolden kaçının

Eğer kuru bir cildiniz varsa, nem kazanması için omega 3 içeren balık yağı takviyeleri oldukça etkili oluyor. Güçlü bir antioksidan olan E vitamini ise hücreleri onararak cildi koruyor. Cildi dış etkenlere karşı korumak için alabileceğiniz en iyi önlem sigarayı bırakmak. Sigara hücrelerin oksijensiz kalmasına sebep olup ciltteki hücrelerin C vitamini miktarını azaltıyor.

Cildi olumsuz etkileyen şeylerden biri de alkol. Fazla alkol alımında vücut ve cilt susuz kaldığından elektrolit, mineral ve su kaybı yaşanıyor. Bu durumda kızarmış, kuru ve tahriş olmuş ciltle karşılaşmanız olası. İçki içecekseniz yanında mutlaka su içmeye özen gösterin.

Canlandırıcı Avakado maskesi

A vitamini bakımından zengin olan avokado ile cildiniz için harika bir maske yapabilirsiniz. Yarım olgun avokado ezmesini çeyrek bardak organik bal, 1 çay kaşığı süt ve yoğurt ile karıştırıp cildinize nazikçe sürün. 10 dakika kadar bekletip ılık su ile yıkayın. Cildinizde gözle görülür bir canlanma olacak.

Muz Maskesi

Birçok şeye faydası olan Muz, içeriğindeki zengin A ve E vitamini ile cildiniz için mucizevi bir besin. Cildinize nem ve yumuşaklık vererek canlı bir görünüm kazandırır. Yarım muzu püre haline getirip yüzünüze sürün, 10 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Maskenin daha etkili olması için içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Güzelliğin formülü süt

Yıllarca nemlendirici olarak kullanılmış süt, aynı zamanda Kleopatra’nın muhteşem güzelliğinin de sırrı. Sütün içinde bulunan laktik asit ciltte oluşan lekeleri gidermeye yardımcı. Yüzünüzü veya vücudunuzu sütle yıkayıp masaj yaparak hem nemli hem de lekelerden arınmış bir cilde kavuşacaksınız.

Kızarıklara Aloe Vera ile dur deyin

Cildinizi canlandırıp ciltte oluşan doğal kızarıkları yok etmek istiyorsanız, Aloe vera’yı deneyin. Aloe vera bitkisinden birkaç parça kırıp içinden çıkan jeli tüm yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip durulayın. Cildinizdeki rahatlamayı ilk andan itibaren hissedeceksiniz. Hafta bir düzenli yaparsanız faydasını görürsünüz.

Tatlı ile nemlendirici peeling

Tatlı ile cildinize peeling yapabilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki şekerden yararlanarak. Yarım bardak şekeri yeterli miktarda zeytinyağı ile karıştırarak etkili bir peeling ve nemlendirici haline getirebilirsiniz. Karışımınıza birkaç tutam nane katarak hoş bir koku verebilir, bal ile yumuşatıcı özelliğini arttırabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder