3 Temmuz 2016 Pazar

Güzellik Hatalarına 5 Çözüm


Vaktiniz kısıtlı olduğunda, hızlıca davranmanız gerektiğinde cilt bakımı ve makyaj uygulamalarınızda bazı hatalar yapabilirsiniz. Bu hatalara düşmemek veya geç olmadan önlem almak için hazırladığımız önerilere kulak verin, pişman olmayacaksınız.

Nemlendiricinin dozunu kaçırmayın

Her şeyin fazlası zarar diye boşa dememişler. Cildiniz kuru diye nemlendiriciyi bolca sürüyorsanız , makyaj sonrası yüzünüzde oluşacak parlamaları göze aldınız demektir. Uzmanlara göre fazla nemlendirici kullanmak yüzünüzde parlamaya ve yağlanmaya sebebiyet verebiliyor.

Peki ne yapmalı?

Eğer karma bir cilde sahipseniz genelde T bölgeniz yağlıdır ve o bölüm nemlendiriciye ihtiyaç duymaz. Bu nedenle nemlendiriciyi sadece kuru bölgelere sürmeniz yeterli olacaktır. Yağlı bir cilde sahipseniz, cilt tipinize özel, yağsız formüllü nemlendiricileri az miktarda uygulayabilirsiniz.

Makyajı temizlemeden uyumayın
Makyajla uyumak yapılan en büyük hatalardan biridir. Siz siz olun makyajınızı temizlemeden uykuya dalmayın. Cildinizi makyajdan arındırmadan uyuduğunuzda gözenekleriniz tıkanacağı için cildiniz nefes almayacak ve ertesi sabah sizi kötü bir cilt bekliyor olacak. Sabah sabah yüzünüzde bir iki sivilce görürseniz de şaşırmayın. Uzmanlara göre cilt problemlerinin ana kaynaklarından biri cildin düzenli temizlenmemesi.

Tabi ki yatmadan önce yüzünüzü temizlemelisiniz. Ya yıkayarak ya da temizleme mendilleriyle yüzünüzü makyajdan arındırabilirsiniz. Aşırı uykunuz geldi veya çok üşeniyorsunuz diyelim, o zaman makyaj temizleme mendilleriyle yüzünüzü silip öyle yatın.

Maskeyi gereğinden fazla bekletmeyin

Bakım maskelerini yüzümüzde uzun süre bekletmenin daha faydalı olacağını düşünürüz. Ancak cilt uzmanlarına göre bu doğru bir yöntem değil. Kendinizce karar verdiğiniz bazı uygulamalar cildinize büyük çaplı zararlar verebildiği gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Eğer cildinizde uzun süre beklettiğiniz maske veya bir başka ürün cildiniz üzerinde olumsuz bir etki yarattıysa o bölgeyi aloe veralı bir jelle yıkayıp ardından kuşburnu yağı ile temizleyebilirsiniz.

Hızlıca maskara sürmeyin

Acele işe şeytan karışır lafının doğru bir tespit olduğunu söylemek gerek. Pek çok kadın vakti kısıtlı olduğunda işini aceleyle yapar ve bu istenilen sonucu almanızı engelleyebilir. Maskara sürerken de eğer aceleniz varsa özen göstermeden hızlıca uygularsınız. Makyaj artisti Val Garland’a göre maskarayı hızlı bir şekilde sadece kirpik uçlarına sürmek topaklanmayı arttırıyor.

Boşta kalan elinizle göz kapağınızı kaldırarak birkaç kez kirpiklerinizi maskara ile tarayın.

Fondöten alışverişi cebinizi yakmasın
Bobbi Brown’un yaptığı bir araştırmaya göre kadınların büyük bir çoğunluğu kendileri için doğru fondöteni bulana kadar küçük bir servet harcıyor.

Öncelikle satın almayı düşündüğünüz fondöteni elinizde değil yüzünüzde denemelisiniz.
Yüzünüz için uygun olduğunu düşündüğünüz üç farklı tonda fondöteni belirleyip uygulayın. Ten renginizle bütünleşip cildinizdeki kusurları kapatan fondöten doğru seçim demektir.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder