3 Temmuz 2016 Pazar

Doğal Yollarla Saç Bakımı


Uçları kırık, yıpranmış ve cansız saçlarla başınız dertte mi? O halde sıkı durun, size doğal yöntemlerle güzel saçlara kavuşmanın sırlarını açıklıyorum. Bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için illa ki pahalı bakımlar, kesim vb. işlemler yaptırmanıza gerek yok. Doğal yöntemlerle de güzel görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçlarımızı sağlıklı uzatabilmek için genelde belli aralıklarla saçlarımızı kestirmemiz gerektiği söylenir. Ancak eğer uçlarınızda kırık yoksa veya boyadan ötürü zarar görmediyse saçlarınızı kestirmeye gerek yoktur. Bunun yerine başka çözümler üretebiliriz.

Vitamin alın

Öncelikle saçlarınız için günlük olarak bir vitamin alabilirsiniz. Saç dökülmesi probleminiz varsa ona takviye niteliğinde bir ilaç, kuru ve cansız saçlara sahipseniz parlaklık ve nem kazandırmasını sağlayacak bir vitamin olabilir.

Doğru şekilde tarayın

Hemen hepimiz saçlarımızı kuruyken tararız ve bunda bir sakınca görmeyiz. Ancak saçları kuruyken taramak o kadar da faydalı bir şey değilmiş. En iyisi banyodan çıktığınızda ıslakken taramak. Onun dışında gerektiğinde şekli vermek için tarayabilirsiniz. Nemliyken taradığınızda kırılmaları bir nebze olsun önlemiş olursunuz. Kullandığınız tarak ve fırçaların uçlarının küt olmasına itina edin. Keskin uçlu taraklar saçlarınızın kırılmasına yol açacaktır.

Kaliteli ve doğal saç ürünleri kullanın

Doğal ve kaliteli saç bakım ürünleri tercih etmeye özen gösterin. Kozmetik ürünleri oldukça fazla kimyasal içerdiğinden saçımıza yarardan çok zarar vermiş oluyor. Bu sebeple parabensiz, doğal içerikli şampuan ve saç kremleri kullanarak saçınıza gerektiği itinayı gösterin.

Saçlarınızı rahat bırakın

Saçlarınızı sıkı toplamak yerine açık bırakarak diplerinin rahat nefes almasını sağlayın. Bu şekilde saçlarınız sağlıklı bir şekilde uzayacaktır. Ayrıca sıkıca toplanmış saç, kırılmalara davetiye çıkaracaktır.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder