3 Temmuz 2016 Pazar

Bitkisel Tüy Dökücü Tarifleri


Her kadının ortak sorunu olan istenmeyen tüyler güzelliğimizi bozan etkenlerin başında geliyor. Geçici yöntemler ile kısa süreli olarak yok olsalar da, kalıcı bir çözüm bulunamadığından problem olmaya devam ediyor. Kişinin cilt tipine göre değişiklik gösteren bu tüyler kimisinde ince ve seyrek çıkarken, kimisinde kalın, sık ve sert olabiliyor. Bu noktada açık renkli, ince ve seyrek tüylere sahip kadınlara imrenmemek elde değil. Hatta sarışınlar ve beyaz tenlilerin bu konuda şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Peki hayat sadece onlara mı güzel? Bizim neyimiz eksik diyenler üzülmesin. Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın elbette pek çok yolu var. Piyasadaki çeşitli bitkisel veya kimyasal tüy dökücü ürünler, sir ağda, epilasyon makinesi, lazer epilasyon gibi çok sayıda yöntemden yararlanabilirsiniz. Fakat bu yöntemlerin hepsi size kısa süreli çözümler sunacaktır. Epilasyon dışındaki alternatifler ile tüylerden bir seferde ve kalıcı olarak kurtulmanız söz konusu değil. Eğer bu yöntemleri deneyip memnun kalmadıysanız, size daha etkili bir önerimiz var. Hem ekonomik hem de pratik bir formül olan bitkisel karışımlarla harika sonuçlar elde edebilirsiniz.Doğru bitkisel tarifleri düzenli bir şekilde uyguladığınızda tüylerin zayıflayıp azalacağına ve zamanla yok olduğuna şahit olacaksınız.

Soğan Sarımsak Kürü:

1 adet soğanı ateşte közleyin ve ardından sarımsağı rendeleyin. Eczanelerde bulunabilen siyah merhemi sarımsakla birlikte iyice karıştırın. Bu karışımı problemli bölgeye ince bir tabaka halinde sürün ve üzerine közlediğiniz soğanı koyun. Bu uygulamayı 1 hafta boyunca her gün yapın, tüylerin kaybolduğunu fark edeceksiniz.

Limon ve Tuzlu Tüy Dökücü kür:

1 adet limonun suyu ile 2 çay kaşığı tuz karıştırılarak bir karışım hazırlanır. Bu karışım ağda ve epilasyon işleminden sonra tüy köklerine sürülür. Bu uygulamayı 3-4 kez yaptığınız takdirde tüylerin kısa sürede zayıflayıp azalmaya başladığını göreceksiniz.

Tuz ve limon karışımı kıl köklerine inerek tüyleri yakacağı için zaman içinde kökler zayıflayacak ve tüylerde azalacaktır. Burada önemli olan konu limon ve tuz ikilisinin cildi yakma ihtimalidir. Cildinizde aşırı yanma hissettiğinizde anında bol suyla yıkamalısınız. Bu karışımı uyguladıktan sonra 3-4 saat bekletmeniz önerilir.

Portakal Kürü:

Bir adet portakalı soyup kabuk kısmını robottan geçirin. Kremsi bir kıvama geldiğinde bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı ağda işleminden sonra istenilen bölgeye sürün, yalnız bir saatten fazla bekletmemeye özen gösterin. Portakal ve limon gibi asit içerikli meyveler kıl köklerini yakacağı için tüylerden kurtulma uğruna cildinizi tahriş etmeye kalkmayın.

Yumurta Akıyla Tüy Dökücü Kür:

Yumurta akının içine az miktarda mısır unu ve şeker ekleyip karıştırın ve bu karışımı istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile nazikçe temizleyin. Genelde yüz bölgesindeki tüyleri gidermeye yardımcı olan bu maske oldukça etkili bir kürdür. Haftada 4 kez düzenli uygulama ile olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder