25 Mayıs 2016 Çarşamba

Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner


Eyeliner çekmek başlı başına bir sanat. Gerçek şu ki, kimse bunu bir deneyişte öğrenmiyor. Sen de eyelinerı başkalarında görüp çok beğeniyorsan ama kendinde denemeye cesaretin yoksa, tavsiyelerimizle bunun hiç de zor olmadığını görebilirsin!

1. İşe dirseğini sağlam bir zemine koyarak başla. Kolunu dirseğinden itibaren dik açıyla tutarak elini göz hizana getir. Bu arada eyeliner çekerken elini yanağına yaslayarak destek alabilirsin.

2. Eğer göz kalemi çekmeye alışıksan, eyeliner öncesinde kaleml çekerek kuru bir zemin yaratabilirsin. Üzerine likit eyelinerı uygulamak daha kolay olacaktır.

3. Çizgiyi çekmeye ortadan başla. Daha sonra gözünün iç köşesine çizgiyi çek ve ardından kalan dış kısmı tamamla.

4. Cat eye tarzında kuyruklu bir stil tercih edeceksen, öncelikle kuyruğu çiz. Çizginin hizası alt kirpik dibinin dış kısmı olursa işin daha kolay olacaktır.

5. Eğer hem göz farı hem eyeliner uygulayacaksan, mutlaka farı önce sür. Bu eyelinerın tutunmasını kolaylaştıran kuru zemini yaratacaktır.

6. Düz bir çizgi çekmekte zorlanıyorsan, selobanttan faydalanabilirsin. Bandı göz şeklin doğrultusunda, ucu aşağı bakacak şekilde yapıştırarak boş kısımları doldur.

7. Mükemmel kuyruğu oluşturmak için, öncelikle alt kirpik diplerinin dış ucunun hizasında bir çizgi çek, ardından yukarı çizgiyi çek. Kuyruk için üçgenin içini doldur.

8. Elin çizgi çekmeye alışık değilse, eyelinerı düz bir çizgi oluşturacak şekilde ufak noktalar halinde uygula ve ardından noktaları birleştir.

9. Göz kapaklarına çizgiyi çekmeden önce, göz kapağını elinle hafifçe gerginleştir. Bu sayede, buruşukların oluşturduğu boşluklardan kurtulabilirsin.

kaynak:http://www.makyaj.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder