29 Mayıs 2016 Pazar

Gözlerinize En Uygun Far Rengini Bulun

Günlük olarak makyaj yaptığınızda göz makyajınızı hafif tutarak, üzerine fazla düşmeyebilirsiniz. Peki ya katılacağınız davetlerde gözlerinizin dikkat çekmesini nasıl sağlayabilirsiniz?
  • Yeşil gözler: Gün batımını andıran renkler, mesela kehribar sarısı yeşil gözlerdeki sarı ve turkuaz dokunuşları ortaya çıkarır. Ayrıca yeşil ve turuncu renk çarkında karşı karşıya durur, yani birbirleri ile uyumlu renklerdir. Yeşil gözlere sahipseniz turuncu tonları iyi bir seçim olacaktır. Mor tonlarını da unutmamak lazım tabi.
  • Ela gözler: Ela renkli gözler birçok rengi başarıyla taşıyabilir. En yakışan renkler arasında ise kraliyet mavisini söyleyebiliriz. Mavi renk, kamuflaj renkli irisleri ortaya çıkarır ve gözlerin alt çizgisi boyunca dağıtılarak uygulandığında ise sarı tonları belirginleştirir.
  • Mavi gözler: Mavi renkli gözler başlı başına güzel görünüyor ama belki de bu yüzden genellikle çarpıcı makyajlar yapmaktan çekiniyorlar. Eğer dikkat çekici bir makyaj yapmak istiyorsanız fuşya rengini deneyebilirsiniz. Fuşya rengi daha çok gece makyajına yakışırken, günlük makyajda ise kahverengi ve mor tonlarını kullanabilirsiniz.
  • Kahverengi gözler: Kahverengi göze sahip olanlar canlı renklerden pastel tonlara kadar birçok rengi kullanabilir. Mor ve yeşil tonlar günlük makyaj için tercih edilebilecek renkler arasında. Gri renk ise bazen hoş olmayan bir görüntü yakalamanıza neden olabilir. Fakat doğru tonu seçtiğinizde kahverengi gözlerde harikalar yaratabilir. Özellikle gümüş tonları, kahverengi gözlerin koyu sarı tonlarını yoğunlaştırır. Metalik gümüş tonlarında dumanlı bir göz makyajı deneyin.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder