28 Mayıs 2016 Cumartesi

En Etkili Fondöten Sürme Taktikleri!



Fondöten sürmek, her gün yaptığınız rutin ve basit bir iş gibi görünüyor olabilir. Peki fondöteninizi doğru seçtiğinizden, doğru bir şekilde uyguladığınızdan ve istediğiniz sonucu gerçekten aldığınızdan emin misiniz? İşte en etkili fondöten sürme taktikleri;

  • Çok açık, çok koyu, çok pembe, çok turuncu… Cildinize en uygun fondöten tonunu bulmak düşündüğünüzden daha zor olabilir. En iyi sonucu elde etmek için fondöten seçerken oldukça titiz davranmalısınız. Bunun yolu da çene bölgenize üç farklı tonda fondöteni uygulamaktan geçiyor. Çene ve elinizin üstü ile en çok uyum içinde olan fondöten tonunu seçmeye özen gösterin.
  • İki farklı tonda fondöten kullanın: Güneş altında geçirdiğiniz zamana bağlı olarak yüzünüzün bütünü aynı tonda olmayabilir. Alın bölgesi daha fazla güneş gördüğü için koyu, çene bölgesi ise aksine daha az güneş gördüğü için daha açık tonda olabilir. Cildinizin doğal görünümünü koruyabilmek için iki farklı tonda fondöten uygulayabilirsiniz.
  • Cilt tipinize uygun formülde fondöten kullanın: Fondötenden en iyi sonucu almak istiyorsanız cilt tipinizi göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Mesela kuru cilt tipine uygun ürünler kullanıyorsanız, fondöten seçiminiz likitten yana olmalıdır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa o halde tam tersine toz fondöten daha yerinde bir seçim olacaktır.
  • Fondöten uygularken nasıl bir makyaj fırçası kullandığınız da önemli. Yüzümüzün her bölgesinin aynı miktarda fondötene ihtiyacı olmayabilir. Bu nedenle düz yerine yuvarlak makyaj fırçası ile uygulamanız daha iyi bir sonuç verir.
  • Fondöten sürerken makyaj fırçanızı daima aşağı doğru hareket ettirin. Çünkü yukarıya doğru hareket ettirerek sürmek fondötenin cildinizdeki gözeneklere dolmasına ve onları daha görünür yapmasına neden olur.
  • Her zaman ortadan başlayın: Genel olarak cildinizin en kızarık bölgesi T bölgesidir. En fazla kamuflaja ihtiyacı olan bölge de orasıdır. Eğer fondöteninizi sürmeye bu bölgeden başlarsanız T bölgesi daha iyi kapatılmış olacak ve fondöteni diğer bölgelere daha iyi bir şekilde dağıtabileceksiniz.
  • Sadece T bölgesine pudra sürün: Eğer fondöten sürdükten sonra cildinizin kuruluktan dolayı pütür pütür görünmesini istemiyorsanız, pudranızı sadece T bölgesine uygulamayı deneyin. T bölgesi genel olarak cildinizin en yağlı bölgesidir, fondötenin en çok bu bölgede korunmaya ihtiyacı vardır. Bırakın cildinizin geri kalanı nefes alsın.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder