30 Mayıs 2016 Pazartesi

Fondöten ve Allık Uygulamanın Püf Noktaları



Makyajın Başlangıç Noktası: Fondöten

Fondöten uygulamadan önce cildinizin iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş olması gerekir. Pek çok makyaj artisti fondöten uygulamadan önce, makyajın kalıcılığını ve pürüzsüzlüğünü artırmak için baz kullanmanın oldukça önemli olduğunu savunuyor. Cilt tipinize uygun bir fondöten seçtikten sonra fırça, sünger veya parmaklarınız yardımıyla fondöteni uygulayabilirsiniz.

Ünlü makyaj sanatçısı Daniel Sandler’a göre fondöteni kusursuz bir şekilde cilde uygulamanın en önemli yolu fırçadan geçiyor. Fırçanın ucunu hafifçe fondötene dokundurup yüzünüzün iç kısımlarından dışa doğru fırçayı hafifçe uygulayın. Saç ve boyun çizgisinde fondöten birikmemesi için özellikle dikkatli olmanız gerekmektedir. Birkaç dakika fondöteninizin kurumasını bekledikten sonra yine cilt tipinize uygun bir pudrayla makyajınızı sabitleyebilirsiniz.

Yanaklar Parlasın!

Allık uygulamak pek çok kadının zorlandığı bir konudur. Yanlış uygulanmış bir allık makyajınızı bozabilir. Oysaki doğal ve canlı bir ışıltı elde etmedeki en büyük silahımızdır allıklar. Öncelikle doğru allık renginizi tespit etmek için cildinizi ve dudak renginizi baz alın. Açık tenlerle gül tonları, kumral ciltlerle ise şeftali ve hatta kırmızı tonları oldukça uyumludur. Toz allıklar yağlı ve karma ciltler için idealken, kuru ciltli kadınlar krem allıkları tercih etmelidir.

Öncelikle profesyonel bir allık fırçası


kullanmanız çok önemlidir. Sağlıklı bir uygulama için allığı elmacık kemiklerinizin
tepe noktasından kulak kenarına doğru sürmelisiniz. Az miktarda allığı fırça
yardımıyla cildinize iyice yedirirseniz makyajınızın doğal görünmesini
sağlarsınız. Allığınızın fazla kaçtığını düşünüyorsanız yüzünüze transparan bir
pudra uygulayarak bu sorunu halledebilirsiniz.

kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder