31 Mayıs 2016 Salı

Maskara Sürerken Yapılan 5 Hata

Maskara bir göz makyajının olmazsa olmazıdır. Sürdüğünüz farı, eyelinerı tamamlayan, gözlerinizi ön plana çıkaran, hatta tabir-i caizse doğru uygulandığı zaman bakışlarınızı şaha kaldıran bir malzemedir maskara. Yıllar içinde renkli versiyonları çıksa da siyahın asaleti kadınlarda hakimiyetini sürdürmeye devam etti. Peki ya bu eşsiz malzemeyi uygularken dikkat etmemiz gerekenler neler? Bu malzemeyi kullanırken çeşitli yanlışlar yapıyor olabilir miyiz?



1.Birçok kadının yapmaktan vazgeçemediği hareketlerden biri de maskara fırçasını defalarca tüpün içine pompalamaktır. Bu, maskaranın yapısını bozar. Tüpün içini havayla doldurur ve maskaranın kısa bir süre içerisinde kurumasına neden olur. Aynı zamanda havadaki bakteriler bu yolla çok rahat maskaranıza, ardından kirpiklerinize bulaşabilirler.


2.Maskaranın etkisini artırmak için bir kat yetmez, birkaç kat gerekir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta katları geçerken önceki sürdüğünüz katın kurumasına fırsat vermemektir. Maskaranın kuruduğu kirpiklere tekrar maskara sürmeye kalkışmak hem kirpiklerinize zarar verir, hem de maskaranın topaklanmasına neden olabilir.


3.Maskaranın fırçasını tüpten ilk çıkardığınız anda özellikle fırçanın ucunda bir maskara yığını olur. Bu yığını kenara sıyırmanız maskaranızın topaklanmasını önleyecektir.


4.Maskaranız çok ıslaksa maskaranızın kapağını birkaç saatliğine açık bırakın. Böylece doğru kıvamı elde edebilirsiniz.


5.Tüm bunlar haricinde maskara kullanımının en önemli püf noktası gece yatmadan önce nazik bir şekilde kirpikleri maskaradan arındırmaktır. Maskarayla uyuduğunu her gece size göz altı morluğu, dökülmüş kirpikler olarak geri dönebilir. 


kaynak:http://www.topukluhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder