28 Mayıs 2016 Cumartesi

Mükemmel Kaşlar İçin Yapmanız Gerekenler


Bakımlı ve düzgün şekillendirilmiş kaşların yüz güzelliğinde önemi büyük. Peki kaş bakımında nelere dikkat etmek gerekir? Yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkarmak için bu basit önerilere bir göz atın;

  • En güzel kaşlar, doğal ve dolgun görünenlerdir. Bu nedenle kaşlarınızı alırken veya kuaförde aldırırken çok inceltmekten kaçınmalısınız. Aksi halde kaşlarınızın ve dolayısıyla yüzünüzün doğal görünümü kaybolacaktır. Hatta kaşlarınızın tekrar uzamasını da engelleyebilirsiniz. Eğer doğuştan ince kaşlarınız varsa, o zaman cildinize uygun bir kaş bakım ürünü kullanarak yada kendi bakım kürünüzü yaparak kaşlarınızın dolgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kaşlarınızın güzel görünmesi için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da tabi ki kaşlarınızı doğru şekillendirmektir. Eğer kaşlarınızı daha önce hiç şekillendirmediyseniz ilk seferde profesyonel yardım almanızda fayda var. Daha sonra kendiniz buna devam edebilirsiniz. Kaşınızı şekillendirirken burnunuzun dış tarafına dikey olarak cetvel tutun. Kaşlarınızın başlangıcı burnunuzun en dış tarafı ile aynı hizada olmalıdır. Kırılma noktasını ise cetveli durduğu yerden çevirip göz bebeğinin üzerinden geçirerek bulabilirsiniz. Biraz daha ileriye, gözün dış köşesine tuttuğunuzda kaşlarınızın biteceği yeri bulursunuz.
  • Eğer kaşlarınız düzensizse, uzun kılları keserek daha düzgün bir şekil almasını sağlayabilirsiniz. Kaş fırçası yada eski bir maskaranızın fırçası ile kaşlarınızı yukarı doğru tarayın ve uzunları küçük bir makasla kısaltın.
  • Kaşlarınızın güzel görünmesi için saçınızı boyadığınızda kaşlarınızı da saçınızla uyumlu bir renge boyamalısınız. Kuaförde yaptırabilirsiniz. Kaşlarınızın saç renginizden çok koyu yada çok açık olması hoş bir görüntü yaratmayacaktır.
  • Kaşlarınızın daha dolgun ve güzel görünmesi için toz kaş boyası gibi kaş makyajıürünlerinden faydalanabilirsiniz. Kaş kalemleri de kullanışlıdır. Yalnız bu ürünleri kaşlarınıza uygularken hafif bir şekilde uygulamaya dikkat edin. Böylece kontrolü kolay olur. Eğer istediğiniz rengi elde edemediyseniz, üzerinden geçebilirsiniz. Unutmayın fazla uygulanan ve iyice dağıtılmayan boya kaşlarınızın doğal görünümünü bozar, ayrıca sert görünmenize neden olur.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder