28 Mayıs 2016 Cumartesi

Yüzünüzü İnce Gösteren Makyaj Hileleri



1. Fondöten ile Kontürleme

Eğer ince görünen bir yüz istiyorsanız kontürleme her zaman işe yarayan bir makyaj hilesidir. Özellikle yuvarlak bir yüze sahipseniz onu bu teknikle oval gösterebilirsiniz. Kontürleme tekniği için iki ayrı fondötene ihtiyacınız olacak. Biri ten renginizden bir yada iki ton koyu ve mat fondöten, diğeri ise ten renginizle aynı tonda bir fondöten olmalı. Yüzünüzün saklamak istediğiniz bölgelerinde koyu fondöten ile gölgelendirme yaparak ince görünen bir yüze sahip olabilirsiniz.

2. Orantılı Kaşlar

Kaşlarınızın, yüzünüzün zayıf görünmesinde bir etkisi olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yüzünüzün daha ince görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken bir diğer şey kaşlarınızı yüzünüzle orantılı tutmak. Yani ne çok kalın, ne de çok ince olmalı. Bu orantıyı sağlarsanız yüzünüz istediğiniz gibi ince görünecektir.

3. Yanak Çukurlarına Bronzer

Bronzer, sadece cildinize yaz ışıltısı kazandırmakla kalmaz aynı zamanda doğru bir şekilde kullanıldığında yüzünüzü ince gösterebilir. Bunun için yanak çukurlarınıza biraz bronzer uygulamanız yeterli olacaktır.

4. Yanakların Üst Tarafına Aydınlatıcı

Yüzünüzü zayıf göstermenin bir diğer yolu ise yanak kemiklerinin üst tarafına aydınlatıcı (highlighter) uygulamaktır.

5. Yuvarlak Hareketlerden Uzak Durun

Eğer yuvarlak bir yüzünüz varsa, bunu daha fazla vurgulamamak için yuvarlak fırça darbelerinden uzak durun. Bunun yerine fırçanızı dışarıya doğru, süpürme hareketleri ile uygulayın. Bu bronzer da olabilir, allık da, göz farı da. Hiçbirini yuvarlak hareketlerle uygulamayın.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder