30 Mayıs 2016 Pazartesi

Sekiz İlginç Dekorasyon Önerisi


Evdeki Eskileri Değerlendirin

Siz de bizim gibi yaşadığınız alanlarda sık sık değişiklik yapmayı seviyor ancak bütçenizi ayarlayamıyorsanız yaratıcılığınızı kullanmanızın zamanı geldi demektir. Evde kullanmadığınız ampullerden, eski dolaplardan hatta tahta sandalyelerden odalarınıza süs eşyası yapabileceğinizi hatta onları faydalı bir eşya haline getirebileceğinizi söylesek ne dersiniz? İşte evde yeni mobilyaya dönüşürebileceğiniz 10 farklı eşya ve kullanım alanları:

1. Tenis raketinden ayna:


Zamanında heveslenip heveslenip spora başlayanlardan ve çabuk sıkılıp bırakanlardansanız bu geçici hevesinizi dekorasyona dönüştürmenizin zamanı geldi demektir. Evde kullanmadığınız raketlerin tel kısmını çıkarıtp içine ayna yerleştirerek onları hem duvar süsü haline getirebilir hem de üstünüzü başınızı kontrol edebileceğiniz bir yaşam duvarına çevirebilirsiniz.

2. Eski dolaptan saksı


O çok değerli ağaçlardan yapılan ve anıları yüzünden vazgeçemediğiniz dolabı bahar yaklaşmak üzereyken küçük bir bahçeye çevirmenizin zamanı geldi demektir. Dış alanı geniş bir eve sahipseniz kapı girişine koyacağınız antika dolabınızın içini terraryum olarak kullanabilir ve kendi küçük ormanınıza çok masraf yapmadan sahip olabilirsiniz.

3. Eski küvetten koltuk


Farklı düşüncelere açıksanız ve yakın zamanda banyonuzu değiştirmek istiyorsanız eski küvetleri koltuk yapmanın zamanı geldi demektir. Yarısını kestirerek içine minder koyduracağınız yeni koltuklarınızda misafirlerinizi keyifle ağarlarken yaratıcılık konusunda da sizi kıskanmalarına neden olabilirsiniz.

4. Kullanılmayan ampüllerden lamba


Bir gün lazım olur diye her alışverişte sepetinize eklediğiniz ampullerin değerlendirilme zamanı geldi. Büyük bir ampüşün etrafına yapıştıracağınız artık ampullerle kendi lambanızı yapabilir, başka evlerle pişti olma derdinden de kurtulabilirsiniz.

5. Eski bisikletten küvet

.

Çocuğunuz için aldığınız ya da eskicilerde gçörüp bayıldığınız ancak ne yapacağini bilemediğiniz bisikleti değerlendirmenin tam zamanı! Banyonuza süs olarak ekleyebileceğiniz demir bisikleti biraz da tamirci yardımıyla harika bir musluğa çevirebilirsiniz.

6. Tahta sandalyelerden raf


Sürekli olarak alışveriş yapanlardan ancak koyacak yer bulamayanlardansanız evdeki plastik / tahta sandalyeleri değerlendirmenizin zamanı geldi demektir. Biraz yardım alarak duvara monte edeceğiniz sandalyeleri hem askılık hem de raflık olarak kullanabilirsiniz.

7. Çöp kutusundan sehpa


Sık sık sehpe, masa değiştirenlerdenseniz masrafınızı azaltabilecek bir önerimiz var. Evde bulundurduğunuz herhangi bir çöp kovasını strelize ettikten sonra boyayın ve ters çevirerek salonunuza ya da yatak odanıza yerleştirin. Eski çöpünüz artık yenilenmiş bir lamba / kitap sehpası. Keyfini çıkartın!

8. Bateriden avize


Müziğe olan ilginizi hobiye dönüştürdünüz ancak çok da yeteneğiniz olmadığını mı fark ettiniz? Sıkı bir para vererek aldığınız davulunuzu biraz yaratıcılık biraz da elektirik sistemi sayesinde yemek odanızda ya da oturma odanızda avize olarak kullanabilirsiniz.

kaynak:http://www.oxxo.com.tr/blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder